Samsung se mândreşte cu realizarea cadrului metalic de la Galaxy Alpha

Samsung se mândreşte cu realizarea cadrului metalic de la Galaxy Alpha
Alexandru Puiu
12:30 23.08.2014

După ani de zile în care a produs doar telefoane din plastic, cu folosirea unei componente metalice.

Galaxy-Alpha-Production_01

Este vorba de un cadru metalic, atât, o ramă. Galaxy Alpha este în continuare, în mare parte, un telefon din plastic. Dar, pentru că cei de la Samsung au făcut un efort titanic în a se distanţa de principiile lor de design aplicate telefoane de până acum, care implicau exclusiv plastic, acum se mândresc cu gestul lor.

Printr-o postare recentă pe blogul Samsung Tomorrow, gigantul sud coreean descrie în detaliu procesul de producţie prin care trece cadrul metalic de la cel mai nou telefon al companiei. Este vorba de Galaxy Alpha, un gadget lansat global în urmă cu câteva zile care, deşi nu are nişte specificaţii de invidiat, la nici un nivel, este considerat un dispozitiv premium şi un vârf de gamă al celor de la Samsung.

Cum era de aşteptat, rama metalică a fost desprinsă printr-un proces CNC dintr-o placă metalică mai mare. A fost decupată şi finisată pentru a găzdui perfect celelalte componente. La pasul următor, printr-un proces de eloxare, metalul este colorat pentru a sta la baza mai multor tipuri de . În ultima parte, un diamant este folosit pentru şlefuirea subansamblului, definirea marginilor şi conferirea strălucirii specifice unei rame metalice.

Nu puteau lipsi câteva teste de calitate, câteva trânte de la diverse înălţimi şi alte câteva metode pentru stabilirea durabilităţii produsului finit. Una peste alta, deşi au trecut aproape 7 ani de când Apple realiza primul iPhone, aproape integral din aluminiu, este lăudabil că cei de la Samsung au decis să adopte metalul pentru carcasele dispozitivelor sale premium.

Galaxy-Alpha-Production_06

Comentarii
loading...