Cercul perfect de LG – un smartwatch rotund la IFA 2014

Cercul perfect de LG - un smartwatch rotund la IFA 2014

Piața smartwatch-urilor se animă într-un mod interesant. LG a lansat deja pe piață G Watch, iar la IFA 2014 ar putea prezenta varianta circulară a acestuia, pentru a putea concura în materie de design cu Motorola Moto 360.

lg gwatch r

Potrivit unui teaser video publicat de canalul oficial de YouTube al LG, următorul ceas va fi unul circular, numit LG G Watch R.

Față de LG G Watch, varianta circulară are un buton în partea dreaptă. De asemenea, are un contorizator de pași, distanță și un compas. Evident, vom afla mai multe despre el la IFA 2014 de la Berlin.

LG se mișcă foarte rapid pe piața ceasurilor inteligente. Piața este într-o creștere fulminantă, după cum a arătat studiul Canalys, iar LG scoate un produs nou la două luni după LG G Watch.

La IFA 2014 vom vedea probabil un ceas inteligent de la Asus, despre care am scris aici, dar și un ceas inteligent de la Samsung cu funcții de telefon. În toamnă, Apple ar putea lansa varianta sa de purtabilă.

Un video hands-on cu LG G Watch puteți vedea mai jos.

Cele mai importante caracteristici ale LG G Watch:

  • Compatibilitatea cu smartphone-uri pe care rulează Android 4.3 sau o versiune mai nouă, cu aplicația Android Wear, disponibilă pe Google Play Store
  • Experiența simplă a utilizatorului, cu un design de tip cards, care oferă informații utile pe încheietura mâinii atunci când este necesar
  • Recunoaștrea vocală care permite obținerea rapidă și ușoară a lucrurilor de care utilizatorul are nevoie, doar punând întrebări
  • Alimentat de o baterie mare de 400 mAh, cea mai mare dintre cele ale dispozitivelor Android Wear
  • Cureaua se poate schimba cu oricare alta cu dimensiunea de 22mm
  • Procesor Qualcomm Snapdragon 400, ecran de 1,65 inci, memorie RAM de 512 MB și capacitate de stocare de 4 GB.

Un video hands on cu Motorola Moto 360 puteți vedea în clipul de mai jos.

Citiți mai multe despre Motorola Moto 360 și caracteristicile sale.