Microsoft vă explică de ce este special Cortana, asistentul său digital din WP 8.1 [VIDEO]

Cu ajutorul unui videoclip oficial puteţi afla toate aptitudinile asistentului digital Cortana inclus în Windows Phone 8.1.

Cortana-Windows-Phone 8.1 asistent virtual

Deşi intră cam târziu în competiţie, cei de la Microsoft au lucrat destul de mult la propriul asistent digital. Acesta poartă numele de şi, cu toate că nu este încă disponibil în foarte multe ţări, este inclus în noul Windows Phone 8.1.

Chiar dacă există o listă detaliată cu ţările în care Cortana poate fi folosit, dacă vă regăsiți într-una care nu e vorbitoare de engleză, atunci nu prea aveți noroc în utilizarea Cortana. Microsoft începe din Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, așa cum a început și Siri la început, primul asistent virtual de pe actualele platforme. Putem spera că la un moment dat va ajunge în România, dar personal nu sunt foarte optimist că acest lucru se va întâmpla prea curând.

Trecând însă peste detaliile de disponibilitate, asistentul virtual creat de Microsoft este mai util decât v-aţi aştepta. Pe lângă faptul că face o treabă foarte bună în a vă ajuta la sarcini banale, precum programarea unei alarme sau căutarea de informaţii pe Internet, Cortana a fost conceput de Microsoft cu un ușor factor diferențiator față de alternativele de la Google şi Apple. În preajma recent încheiatei Cupe Mondiale, Cortana a demonstrat că se pricepe la pronosticuri sportive. Asistentul a fost capabil să nimerească .

Videoclipul de mai jos îi prezintă toate calitățile asistentului digital.

Alexandru Puiu
12:25 19.07.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video