Lumia Cyan ajunge la utilizatori. Ce trebuie să știi despre cea mai mare actualizare Windows Phone

Lumia Cyan ajunge la utilizatori. Ce trebuie să știi despre cea mai mare actualizare Windows Phone

După zvonurile din Asia, acum e oficial. Cel mai important update pentru telefoanele Nokia cu Windows Phone sosește la utilizatori. Lumia Cyan aduce funcționalitățile Windows Phone 8.1 și unele suplimentare de la Nokia.

Windows Phone cu Cortana

În urmă cu o săptămână te informam că a început actualizarea dispozitivelor Nokia cu Cyan, ultimul update, bazat pe Windows Phone 8.1. Acum, „zvonul“ este oficial și utilizatori din România ne-au confirmat deja, pe pagina de Facebook, că au primit această actualizare. Până acum, singurele telefoane Nokia care foloseau Cyan erau Lumia 930 și Lumia 630.

Alte modelele, cum ar fi chiar Lumia Icon din Statele Unite ale Americii, erau limitate la Windows Phone 8 cu îmbunătățirile aduse de versiune Black. Acum, Lumia 925 și Lumia 625 sunt primele telefoane care primesc Cyan. De ce te-ar interesa noile funcționalități? Ei bine, Cyan aduce noutăți precum Action Center pentru notificări și scurtături pentru setările cele mai uzuale, o interfaţă cu fundaluri de ecran şi control mai bun pentru multitasking, tastatura este mai bună, dar nu și pentru utilizatorii care scriu în română, și dispui de Cortana, asistentul digital creat de Microsoft.

Cortana are însă nevoie, pentru activare chiar și în România, de trecere a limbii telefonului în engleză (Statele Unite) și la fel a formatului regiunii. De asemenea, va trebui să descarci un pachet de recunoaștere vocală și, desigur, vei comanda în engleză.

În plus cu Cyan mai sosesc un Internet Explorer 11 mai rapid, aplicații refăcute pentru camera foto și pentru lenses, adică o exploatare mai bună a fotografiilor pe care le realizezi cu telefonul, și o aplicație de calendar mai bună. De asemenea, ai control mai bun asupra sunetului, poți seta dacă scazi doar sunetul pentru multimedia sau și pentru tonurile de apel și notificare. Nokia Lumia 930, telefonul de vârf, dispune și de înregistrare audio Dolby Digital Plus 5.1.

Microsoft riscă un proces: utilizatorii de Lumia nu pot alege Google în loc de Bing

Desigur că Cyan e doar pentru Nokia Lumia, dar Windows Phone 8.1 va ajunge și pe celelalte telefoane de la alți producători. Important de reținut e că Microsoft trimite actualizarea pentru toate telefoanele cu WP8, indiferent de hardware.

Videoclipul de mai jos e lung, are aproape 17 minute, dar Joe Belfiore, șeful Windows Phone de la Microsoft, descrie noile funcționalități

Citește și: