Asistentul Microsoft, Cortana, a ”prevăzut” 15 din 16 rezultate la Cupa Mondială

, 14 Iul, 21:00

Asistentul virtual de la Microsoft, folosit pe Windows Phone, cu numele de Cortana, a prevăzut 15 din 16 rezultate de la meciurile din Cupa Mondială. 

Microsoft Cortana

Asistentul virtual Microsoft a reușit în timpul cupei mondiale să prezică rezultatul a 15 meciuri din totalul de 16 disputate. Totuși, a ghici cu astfel de acuratețe cine va câștiga fiecare meci este un lucru de lăudat, chiar și pentru un expert în domeniu. Probabil că Microsoft ar fi fost și mai mulțumiți dacă asistentul de pe Windows Phone ar fi cunoscut toate cele 16 rezultate, însă ne mulțumim și cu 15 din 16.

Predicțiile lui Cortana sunt bazate pe o mulțime de informații despre echipe, care provin din motorul de căutare Bing și pentru acestea se iau în calcul factori precum puterea fiecărei echipe, înfrângerile sau câștigurile acestora în meciurile de calificare, alte competiții internaționale la care au fost prezente și alte elemente precum și avantajul de a juca acasă. Probabil acestui element se datorează singura greșeală pe care a făcut-o Cortana, favorizând Brazilia în locul Olandei, în lupta lor pentru locul 3 și 4.

Sunt curios, s-a bazat cineva pe ce avea de spus Cortana, în momentul în care a prevăzut care din echipe va câștiga, în cel puțin unul din meciuri?

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail