Microsoft riscă un proces: utilizatorii de Lumia nu pot alege Google în loc de Bing

, 16 Iul, 11:50

Deşi a mai trecut printr-un proces similar când venea vorba de Internet Explorer pe PC-uri, Microsoft obligă mai mulţi utilizatori de Lumia să folosească Bing.

Microsoft-Launching-Nokia-Lumia-630-google microsoft

În ultima perioadă au început să apară din ce în ce mai multe rapoarte de utilizatori care nu mai pot selecta Google ca motor de căutare implict pe dispozitivele lor Lumia. Deşi majoritatea smartphone-urilor Nokia Lumia aflate în circulaţie oferă această opţiune, problema a fost semnalată mai ales pe a diviziei de dispozitive şi servicii a Nokia. Mai precis, este vorba de Lumia 630 şi Lumia 930, cele mai recente creaţii Nokia, preinstalate cu

Ca o mică lămurire, nu vorbim aici de butonul fizic de căutare pe care îl găsiţi în partea de jos a fiecărui aparat preinstalat cu Windows Phone. Acela a fost întotdeauna limitat la căutări pe Bing şi respectiva funcţionalitate nu a putut fi modificată. În schimb, este vorba de posibilitatea modificării motorului de căutare din Internet Explorer, browserul nativ pe orice Lumia.

Partea interesantă este că acelaşi handicap nu a putut fi observat pe nici un alt smartphone Lumia, chiar şi dacă rulează deja Windows Phone 8.1. Doar utilizatorii de terminale deblocate Lumia 630 şi Lumia 930 sunt afectaţi.

Pe de altă parte, pe un terminal cu Android, puteţi alege să folosiţi ca motor de căutare implicit Ask, Yahoo! sau Google în loc Bing. Apple, de asemenea, permite utilizatorilor să opteze între Google, Bing şi Yahoo.

Dacă vor fi sesizate mai multe astfel de cazuri, un proces intentat celor de la Microsoft pe bază de monopol este inevitabil.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail