16 iul. 2014 | 08:55

Alergie la iPad: un utilizator a descoperit că nu e totul perfect cu produsele Apple

ACTUALITATE
Alergie la iPad: un utilizator a descoperit că nu e totul perfect cu produsele Apple

Un utilizator de iPad a descoperit că este alergic la acest dispozitiv. Și nu e vorba de ecosistemul Apple, ci de metalul din carcasa tabletei.

Review-iPad-Mini alergie nichel

În mod uzual, în momentul în care vă treziţi din senin cu o mâncărime, una dintre primele cauze care vă vine în minte este o . Nu v-aţi gândi însă nici într-o sută de ani că respectiva alergie ar putea fi cauzată de gadgetul vostru favorit.  Din păcate, acesta a fost scenariul prin care a trecut un copil de 11 ani.

După ce au fost efectuate mai multe analize şi s-au descoperit fragmente de nichel pe pielea copilului, nu a mai durat mult  până s-a făcut legătura cu un iPad de care respectivul nu se putea dezlipi. Mai mult decât atât, în momentul în care a fost introdusă în ecuaţie o carcasă Apple Smart Case, simptomele au început să se atenueze. Din acel moment, doctorii au considerat cazul rezolvat.

De partea cealaltă a baricadei, Chris Gaither, purtătorul de cuvânt al Apple, a afirmat că gigantul pe care îl reprezintă nu are nimic de comentat pe marginea cazului. Dacă e să fim pragmatici, este foarte puţin probabil ca un astfel de caz izolat să genereze suficient de multe valuri încânt Apple să înlocuiască din dispozitivele sale cu un alt metal.

Partea bună este că alergiile la nichel sunt departe de a fi fatale. Singurul simptom este o mâncărime care în timp s-ar putea să vă genereze un disconfort semnificativ. S-ar putea să aveţi parte şi de înroşirea pielii în anumite zone sau băşici, moment în care ar fi bine să consultaţi un medic.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele