Cortana, asistentul virtual al Microsoft, ar putea ajunge și pe iOS și Android

Cortana, asistentul virtual al Microsoft, ar putea ajunge și pe iOS și Android

Asistentul digital creat de Microsoft, Cortana, a arătat rezultate impresionante încă din primele stadii ale dezvoltării. Acum, cei de la Microsoft se gândesc serios să îl facă disponibil și pentru platformele concurente. 

Cortana

Având în vedere că sistemul Cortana s-a dovedit mai bun și mai precis decât Siri sau Google Now pe Moto X, cei de la Microsoft au o mare dilemă. ”Deocamdată ne cam scărpinăm în cap. Este interesant să ne gândim la viitorul acestor asistenți virtuali și dacă vor deveni un motiv serios să alegi un anumit ecosistem”, a declarat Marcus Ash, un reprezentat al platformei Windows Phone, în cadrul conferinței SMX Advanced.

Cum Cortana va ajunge, în cele din urmă, și pe PC-urile cu Windows, utilizatorii de Android și iOS ar putea să se simtă deconectați în momentul în care vor trece de la computer la dispozitivele mobile. Totuși, portarea asistentului virtual de la Microsoft pe alte platforme ar putea înlătura un avantaj competitiv de care Windows Phone are disperată nevoie.

”Dacă peste cinci sau zece ani acești asistenți devin motivul pentru care alegi Android, iOS sau Windows, atunci care este poziția noastră? Ar putea fi Cortana acel lucru care m-ar putea convinge pe mine, utilizator de Windows, că trebuie să îmi cumpăr și un Windows Phone?”, a ma spus Ash.

În plus, integrarea Cortana în iOS și Android s-ar putea dovedi foarte dificilă, având în vedere cât de înrădăcinat este asistentul virtual în ecosistemul Windows Phone. Deocamdată, totuși, Microsoft cântărește toate avantajele și dezavantajele care ar veni cu o astfel de decizie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: