Cele mai bune telefoane din China: ce alternative ai pentru Samsung, Apple sau HTC

Cele mai bune telefoane din China: ce alternative ai pentru Samsung, Apple sau HTC

Cele mai bune telefoane din China, în ciuda prețului lor scăzut, sunt capabile de performanțe aproape la fel de ridicate ca Samsung Galaxy S5 sau HTC One (M8). 

China-internet_thumb.jpg

Până în urmă cu câțiva ani, mărcile chinezești nu puteau concura cu marii producători precum Samsung sau Apple care se zbăteau constant pentru a obține o cotă de piață cât mai mare. Între timp situația s-a schimbat dramatic, iar companii precum Oppo, Xiaomi, Huawei sau Lenovo se bat pe piața asiatică de la egal la egal cu mai marii industriei.

Un exemplu grăitor în acest sens este Xiaomi care de curând a devenit al patrulea a cel mai mare producător de smartphone-uri din lume. Și mai interesant este că a realizat acest lucru, bazându-se în mare parte pe piețele asiatice, deși Xiaomi Mi3, unul dintre cele mai bune telefoane ale sale, este disponibil chiar și în România. Peste Xiaomi în această ierarhie se află Lenovo, care după ce a finalizat achiziția Motorola de la Google a urcat pe locul trei.

Una dintre caracteristicile recurente ale telefoanelor chinezești de top este prețul scăzut al acestora, telefoane precum Huawei Honor 6 sau Xiaomi Mi4 fiind disponibile pentru mai puțin de 400 de dolari. Acesta este cu atât mai important cu cât smartphone-urile respective oferă performanțe comparabile cu flagship-urile celor de la Samsung, HTC sau Apple. Acestea fiind spuse, să ne uităm pe lista cu cele mai bune telefoane din China.

Huawei Ascend Mate 7

Huawei Ascend Mate 7 s-ar fi putut bucura de un succes și mai mare dacă software-ul nu l-ar fi tras înapoi. Ecranul de pe Ascend Mate este, la fel ca și cel de pe Xiaomi Mi4, un Full HD cu o diagonală de 6 inci și o densitate aproximativă a pixelilor de 368 pixeli pe inci. Huawei Ascend Mate 7 ascunde sub ”capotă” un procesor octa-core creat de Huawei, 3GB RAM pentru 32GB și 2GB memorie RAM pentru 16 GB spațiu pentru datele dumneavoastră. Acestora le puteți adăuga alți 128GB prin intermediul slotului pentru carduri microSD. Ascend Mate 7 este un telefon recomandat și pentru selfie-uri, având o cameră principală de 13MP cu flash LED și una secundară de 5MP. Bateria de 4.100 mAh are o autonomie foarte mare, rezistând eroic unei zile de utilizare activă.

Huawei Ascend Mate 7 încă nu este în România, dar dacă dorești un smartphone Huawei ai aici o listă cu cele mai bune.

cele mai bune telefoane din china

Xiaomi Mi4

Modelul Mi3, predecesorul lui Xiaomi Mi4, a fost unul dintre cele mai populare și mai bine vândute telefoane ale producătorului chinez. Xiaomi Mi4 a fost creat pe baza aceleiași rețete de succes, hardware extrem de performant pentru un preț decent. Xiaomi Mi4 beneficiază de un procesor Qualcomm Snapdragon 801 de 2,5GHz și 3GB memorie RAM. Există două variante ale telefonului, una cu 16GB capacitate de stocare a datelor și alta cu 64GB. Ecranul de 5 inci are o rezoluție Full HD, iar camera foto principală este de 13MP. Telefonul are o baterie foarte puternică de 3.080 mAh.

Până la venirea oficială a Xiaomi Mi4 în România, cel mai bun model de anul trecut este deja disponibil.

cele mai bune telefoane din china

Huawei Honor 6

Huawei Honor 6 este telefonul cu care compania chinezească vrea să lanseze un nou asalt asupra pieței din Europa. Telefonul are același ecran, devenit acum tipic modelelor high-end venite de la producătorii chinezi, de 5 inci cu o rezoluție Full HD. Telefonul are 3GB memorie RAM, iar din punct de vedere al capacității de stocare există două variante: una cu 16GB și alta cu 32GB. Acestora le putem adăuga alți 128GB datorită slotului pentru carduri microSD. Procesorul telefonului este un octa-core, cu patru nuclee de 1,7GHz și alte patru de 1,3GHz. Camera foto principală este de 13 MP, iar cea secundară de 5MP. Bateria de 3.000 mAh are o autonomie mai mare de o zi chiar și în condiții de utilizare mare.

Cele mai bune telefoane Huawei deja disponibile în România sunt aici, dacă dorești să îți cumperi unul.

huawei honor 6 cover

Oppo N3

După cum am mai zis și în articole precedente, zvonuri în legătură cu Oppo N3 au început să apară cu mult timp înainte de lansarea oficială. Producătorul chinez părea în anumite momente chiar mai entuziasmat decât fanii, lansând foarte multe teasere cu viitorul smartphone pe internet, mai ales prin intermediul Facebook. Oppo N3 vine, începând din noiembrie, cu acea cameră rotativă de 16 megapixeli în cazul de față, tipică telefoanelor Oppo, însă de data aceasta rotirea ei se va efectua motorizat. Procesorul este un quad-core Qualcomm Snapdragon 801 de 2,3GHz, iar telefonul beneficiază de 2GB memorie RAM. 32GB sunt disponibili pentru stocarea de date, acestora putându-li-se adăuga alți 128GB printr-un card microSD. Ecranul superb este de 5,5 inci cu o rezoluție Full HD, iar bateria este de 3.000 mAh.

oppo n3 cele mai bune telefoane din china

Lenovo Vibe Z2 Pro

Telefonul celor de la Lenovo a stârnit extrem de mult interes în momentul lansării. Vibe Z2 Pro a fost lansat anul acesta la Berlin în cadrul IFA 2014. Din punct de vedere al hardware-ului, Lenovo Vibe Z2 Pro aduce niște îmbunătățiri considerabile. Acesta are 3GB de memorie RAM, cu un GB mai mult decât modelul anterior, un ecran QHD cu o rezoluție de 2.560 x 1.440 de pixeli comparativ cu cel Full HD de pe telefonul Vibe precedent și o cameră foto de 16 megapixeli. Procesorul telefonului este unul pe 64 de biți, iar capacitatea de stocare este de 32GB. Lenovo Vibe Z2 Pro are o baterie impresionantă de 4.000 mAh care va avea cel mai probabil o autonomie excepțională, chiar și cu ecranul QHD pornit foarte mult timp.

Înainte de cel mai bun smartphone Lenovo, poți alege unul la un preț mai modic.

lenovo vibe z2 pro

Bonus: OnePlus One

OnePlus a reușit să lanseze unul dintre cele mai bune telefoane din ultimul timp, un smartphone care a acumulat foarte rapid un număr mare de fani. Poreclit ”the flagship killer”, OnePlus One a reușit să demonstreze tuturor, dacă Nexus nu reușise deja, că telefoane cu specificații foarte bune se pot vinde pe piață la prețuri mult mai mici decât cele practicate de companiile de top precum Samsung, LG, HTC sau Apple.

OnePlus One vine cu un ecran Full HD cu o diagonală de 5,5 inci care ascunde sub el un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 801 de 2,5GHz și 3GB memorie RAM. Telefonul poate avea 16 sau 64GB spațiu de stocare a datelor, iar o baterie de 3.100 mAh vă garantează că telefonul nu vă va abandona în momentele dificile. Camera foto principală este de 13 megapixeli și cea secundară de 5 megapixeli.

Am ales să includem OnePlus One doar ca un bonus din cauza disponibilității limitate a acestuia. Din păcate, acesta este unul dintre modurile prin care chinezii au reușit să se facă remarcați. Sperăm ca în viitorul apropiat OnePlus One să devină mai accesibil, caz în care ar putea înregistra un succes enorm pe piață.

oneplus one

Citește și: