Cu mâinile pe Lenovo Vibe Z2 – smartphone la puterea selfie [VIDEO Hands-on]

Lenovo a lansat la IFA 2014 mai multe dispozitive cu care vrea să-și crească prezența pe piața smartphone-urilor. Lenovo Vibe Z2 e unul dintre acestea și este un telefon pentru obsedatul de selfie-uri.

lenovo vibe z2

Reprezentanții Lenovo au vorbit în permanență la IFA 2014 despre posibilitatea de a se instala sigur pe locul 3. Au pomenit de Motorola, dar doar ca perspectivă. Până atunci, vor să crească prezența companiei în zona mobilă, care asigură 40% din vânzări în Europa de Est și Centrală.

Descoperă mai multe gadgeturi prezentate la IFA 2014

Lenovo Vibe Z2 e unul dintre telefoanele anului 2014 care se încadrează în tradiționalul trend al selfie-ului. Majoritatea producătorilor au venit cu așa-numite selfiephones, cu camere foto foarte bune și îmbunătățire automată a feței. Lenovo montează o cameră de 8 megapixeli pe un telefon zdravăn și un ecran uriaș, pentru consumatorul de multimedia en-gros.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Lenovo Vibe Z2/”/]

Ce cred despre Lenovo Vibe Z2

Am pus mâna pe el câteva minute bune (cât așteptam la coada de la X2, adevărata vedetă a serii) și am realizat că Z2 se încadrează foarte bine în noua clasă de mijloc a telefoanelor. Dacă până acum orice mid-range însemna un telefon automat slab, astăzi Lenovo Vibe Z2 nu mai este așa. Ba chiar este o fabletă mid-range cu performanțe foarte bune.

Carcasa este robustă, dintr-un aluminiu foarte industrial, aproape nestudiat. E un telefon gros și greu în mână, ceea ce nu mi-a plăcut. În schimb, ecranul de 5,5 inci e bun, chiar dacă este doar HD. Vorbim de “doar HD” acum, în epoca 2K. Nu am apreciat tema de culori aleasă de Lenovo pentru modelul standard, dar nu e surprinzătoare, ci este deja cunoscută. E puțin spălăcită și aduce aminte de iOS 7.

lenovo vibe z2

Meniul Lenovo e destul de simplu, cu puține instalații suplimentare instalate, iar performanța este asigurată de un procesor Snapdragon 410, noua generație de procesaore pentru mid-range.

Lenovo Vibe Z2 nu are încă un preț anunțat, dar va sosi în jurul prețului de 300 de euro. Urmează să apară în Europa de Est și completează frumoasa gamă Vibe (Vibe X rămâne cel mai frumos și elegant smartphone din gamă). E un telefon care poate fi comparat cu multe altele, dar e o fabletă de 5,5 inci, cu 2 GB de RAM, ecran HD și cameră frontală de 8 megapixeli, fiind un telefon de selfie-uri.

Video hands-on cu Lenovo Vibe Z2

16:29 05.09.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video