Xiaomi lansează MIUI 6 și ne arată cât de bine arată Android când imită iOS

Xiaomi lansează MIUI 6 și ne arată cât de bine arată Android când imită iOS

Apple de China“, cum a ajuns să fie cunoscută compania Xiaomi mai ales după lansarea ultimului telefon, actualizează sistemul de operare și învață ceva de la americanii pe care îi imită.

MIUI OS

După cum se vede în poza de mai sus, sloganul pentru MIUI 6 este „Less is more“, dar mai degrabă este less is more like Apple iOS 7. Pictogramele și culorile nu sunt aceleași, Xiaomi s-a ținut departe de o copiere „la milimetru“, dar a preluat suficiente alte lucruri. Pe site-ul companiei este o prezentare a celor mai importante funcționalități din noua versiune și modul în care îl introduce este suficient de Apple-esque.

Descoperă și: Xiaomi Mi4, comparat cu cele mai bune modele de la HTC, LG sau Samsung. A cucerit China piața?

În primul rând, marea diferență este la nivelul interfeței. Chinezii trec la un design minimalist, culori puternice și complementare. Meniul de notificări a fost și el redesenat, iar compania spune că a ales calea prin care ceva nu este doar frumos, ci este și funcțional. Un discurs similar a avut și Apple anul trecut, la WWDC, când a prezentat iOS 7.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/MIUI 6/”/]

Printre marile funcționalități ale MIUI 6, una este că poți identifica numerele necunoscute. Afli dacă este un număr prin care s-au făcut fraude în trecut sau dacă este de la o companie care vrea să îți vândă ceva. Aceste apeluri vor fi redirecționate sau respinse. În plus, Xiaomi laudă gesturile prin care poți ajunge în diverse meniuri utilitare ale sistemului de operare. Un swipe down deschide centrul de notificări (ca la orice Android și iOS), dar cu un swipe up poți deschide centrul de căutări. De asemenea, notificările sunt similare celor din iOS 8, încă nelansat, dar prezentat în iunie anul acesta. Mesajele și apelurile apar în partea de sus a ecranului de unde poți răspunde sau respinge.

MIUI OS 2

Mai sunt o aplicație de mail nouă, player de muzică și video nou, iar Mi Life îți aduce prețuri avantajoase la filme și mâncare comandate online. Multe dintre serviciile pe care le oferă Xiaomi vor depinde de Mi Cloud, centrul său de cloud. Cel mai bun smartphone cu MIUI 6 este Xiaomi Mi4, dar va fi un custom rom disponibil și pe alte modele. Cei interesați pot obține MIUI prin intermediul XDA Developers Forum.

O prezentare video a noului MIUI