Google, mai bună decât Apple: Nexus 9 câștigă în fața iPad Air 2 la un capitol esențial

Google, mai bună decât Apple: Nexus 9 câștigă în fața iPad Air 2 la un capitol esențial

Nexus 9, cea mai nouă tabletă produsă de cei de la Google în colaborare cu HTC are una dintre cele mai bune baterii de pe piață, cu o autonomie mai mare decât cea găsită pe iPad Air 2.

Google Nexus 9

Precomenzile pentru ultima tabletă din seria Nexus de la Google au început să fie onorate de astăzi, iar tableta a început deja să se remarce în ochii consumatorilor. Cei de la Phonearena au avut ocazia să testeze autonomia bateriei montate pe tabletă, iar rezultatele la care au ajuns au fost cel puțin surprinzătoare. Tableta a rezistat timp de 9 ore și 23 de minute, clasându-se pe locul doi în topul tabletelor cu cea mai mare autonomie a bateriei. Singura care a reușit vreodată să obțină un timp mai bun a fost Sony Xperia Z3 Tablet Compact, aceasta rezistând 9 ore și 47 de minute, cu 24 de minute mai mult decât Nexus 9.

Merită menționat, totuși, că Sony Xperia Z3 Tablet Compact are o baterie de ”doar” 4.500 mAh la un ecran de 8 inci full HD, în condițiile în care Nexus 9 are una mult mai mare de 6.700 mAh pentru 9 inci la rezoluție QHD (2.048 x 1.536). Unul dintre motivele pentru care Nexus 9 s-a clasat atât de bine este cel mai probabil procesorul pe 64 de biți Tegra K1 produs de cei de la Nvidia. În altă ordine de idei, o utilizare normală a tabletei ar trebui să vă garanteze o autonomie de cel puțin două zile.

Prin Nexus 9, Google a reușit să lanseze pe piață o tabletă care are o baterie mai bună decât cea a unor competitori precum Apple sau Samsung. Astfel, Nexus 9 reușește să depășească iPad Air 2, care a obținut 7 ore și 27 de minute, și Samsung Galaxy Note Pro 12.2, care a rezistat 8 ore și 58 de minute. Chiar și timpul de reîncărcare al tabletei este unul dintre cele mai bune de pe piață. Cu o durată de 254 de minute până când a atins 100%, acesta se află la egalitate cu cel al iPad Air 2.

Citește și: