Cea mai bună tabletă Apple: hands-on cu iPad Air 2 și ce trebuie să știi despre ea

Cea mai bună tabletă Apple: hands-on cu iPad Air 2 și ce trebuie să știi despre ea

iPad Air 2 a ajuns și la noi și am început s-o testăm să vedem ce poate face cea mai bună și cea mai subțire tabletă Apple. Iată ce ne-a atras atenția și ce ar trebui să știi.

Apple iPad Air 2 la Playtech (4)

iPad Air 2 și iPad mini 3 prind Black Friday 2014 și sunt cele mai noi tablete Apple. Dacă iPad mini 3 n-a primit decât un senzor Touch ID față de anul trecut, iPad Air 2 este mai schimbată decât anul trecut. Este mai subțire, are procesor mai bun chiar și decât iPhone 6 și este integrat senzorul Touch ID.

Am primit iPad Air 2 de la QuickMobile pentru un review și înainte de acesta îți spunem ce ar trebui să știi despre iPad Air 2, ce merită și ce nu la acest model.

iPad Air 2 are o grosime de 6,1 mm, păstrează același ecran de 9,7 inci Retina și este disponibilă în variantă cu nano-SIM, dacă vrei și conectivitate GSM. Mai are un procesor Apple A8x cu trei nuclee la 1,5GHz, memoria RAM este de 2GB și spațiul de stocare este de 16, 64 și 128GB. Tableta cântărește doar 437 de grame și în ciuda grosimii reduse Apple spune că autonomia e la fel de bună (sau de proastă) ca anul trecut.

Apple iPad Air 2 la Playtech (1)

Ce mai are important Apple iPad Air 2? Ei bine, are o cameră de 8 megapixeli cu care, dacă dorești, poți realiza poze mai bune, aplicația preia funcționalitățile de pe iPhone 6 și filmează full HD la 30 fps și în slow-motion HD la 120 fps. Apple susține că e în regulă să faci poze și să filmezi cu iPad Air 2, asta dacă până acum te-ai gândit că i-ai deranja pe ceilalți și nu e social acceptat să faci asta.

Apple iPad Air 2 la Playtech (3)

De ce ai cumpăra iPad Air 2

iPad Air 2 este mai ușoară, mai subțire și ecranul folosește o tehnologie nouă de fabricație care îl face mai potrivit folosirii în lumina directă a Soarelui, dar rezoluția și dimensiunea au rămas aceleași. Nu contează prea mult că rezoluția nu s-a modificat, deoarece oferă deja o densitate foarte bună a pixelilor și nu folosești tableta la mai puțin de 30 cm de ochi în scenarii normale de utilizare.

Ar merita să cumperi o tabletă iPad Air 2 dacă dorești cel mai bun procesor Apple, cea mai bună cameră foto pe o tabletă și o tabletă foarte subțire. Jocurile, browsingul, aplicațiile vor rula mai bine pe iPad Air 2 decât pe tableta de anul trecut. Vei sesiza asta? Nu, doar dacă le compari una lângă alta.

Luni, 3 noiembrie, publicăm un review pentru iPad Air 2

Prețuri: iPad Air 2 pornește de la sub 2.500 de lei și urcă până la aproape 4.000 de lei. Astfel, modelul de 16GB cu WiFi are cel mai mic preț. De asemenea, este disponibilă și aici. O alegere mai bună este iPad Air de 64GB cu WiFi și port de SIM la circa 3.300 de lei. Cea mai scumpă este cea de 128GB cu WiFi și conexiune GSM. O opțiune secundară și deloc proastă este iPad Air de 32GB cu WiFi și GSM.

Apple iPad Air 2 la Playtech (2)

Citește și: