Noul Google Now a devenit mult mai util

Noul Google Now a devenit mult mai util

Printr-un nou update nu foarte evident, a devenit capabil să interacţioneze la un alt nivel cu aplicaţiile pe care le aveţi instalate pe Android.

google-now-launcher aplicatii terte

Multe studii au certificat abilitatea asistentului virtual de a profita cum se cuvine de motorul de căutare al gigantului din Mountain View cu scopul de a vă răspunde rapid la diverse întrebări. Până acum însă nu aceleaşi laude au fost extinse asupra abilităţilor sale de a interacţiona cu aplicaţiile pe care le aveţi instalate pe Android.

Dintotdeauna, Google Now a avut abilitatea de a lansa aplicaţii instalate pe smartphone sau tabletă prin comenzi vocale. O funcţie interesantă introdusă zilele trecute ţine de abilitatea aceluiaşi asistent virtual de a iniţia o căutare în interiorul respectivelor aplicaţii fără prea multe bătăi de cap. În contextul în care aplicaţiile diverşilor dezvoltatori vor fi actualizate pentru a include suport pentru această funcţie, veţi deveni mai eficienţi în a găsit hoteluri pe Trip Advisor printr-o întrebare cât se poate de simplă adresată telefonului din buzunar.

„OK Google, search for hotels in Trip Advisor“, spre exemplu poate fi o cerință pentru această aplicație. Când vine vorba de anumite localuri atractive, un efect similar îl va avea o afirmaţie precum „OK Google, search for pizza on Eat24“. La scurt după iniţierea comenzii, dacă nu în timp real, asistentul virtual va deschide aplicaţia respectivă, va declanşa căutarea prin intermediul ei şi va afişa un rezultat concludent fără ca voi să fi pus un deget pe ecranul telefonului.

La capitolul restricţii, exemplele de mai sus, cel puţin momentan, vor funcţiona doar pe Android Jelly Bean sau o versiune mai nouă decât aceasta şi doar în limba engleză. De asemenea, din aplicaţia ţintă nu vor putea să lipsească câteva linii de cod foarte bine definite ce vor stabili foarte precis tipul de interacţiune dintre Google Now şi un program de tipul Booking.com.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: