10 iun. 2023 | 08:55

Windows 11 se schimbă, din nou: ce se întâmplă cu File Explorer

ACTUALITATE
Windows 11 se schimbă, din nou: ce se întâmplă cu File Explorer

File Explorer a primit câteva actualizări în versiunea inițială a Windows 11, punând capăt anilor de neglijență, iar de atunci au fost lansate mai multe modificări.

Microsoft a anunțat acum că urmează să vină și mai multe modificări în File Explorer, unele dintre ele chiar interesante.

Ce va fi nou la File Explorer

File Explorer nu s-a schimbat prea mult în Windows 8, 8.1 și 10, dar Windows 11 a înlocuit bara de instrumente Ribbon cu un nou rând de butoane.

Au existat, de asemenea, câteva meniuri reînnoitemcum ar fi meniul contextual, iar mai târziu, în 2022, și alte file au fost adăugate în File Explorer.

Microsoft a lucrat, de asemenea, la o schimbare de nivel mai scăzut, actualizarea bazei de cod vechi a File Explorer pentru a utiliza SDK-ul modern pentru aplicații Windows. Versiunea actualizată a fost disponibilă pentru testerii Windows Insider din martie, dar la momentul respectiv nu au existat modificări vizuale.

Începând cu Windows 11 Insider Preview Build 23475, File Explorer primește o nouă pagină de pornire cu fișiere recente.

Noul File Explorer are, de asemenea, „o bară de adrese și o casetă de căutare modernizate”, despre care Microsoft spune că funcționează bine atât cu fișierele locale, cât și cu cele din cloud. Există și un indicator pentru starea curentă de sincronizare OneDrive.

Este interesant să vedem îmbunătățiri semnificative implementate în File Explorer, iar acum că folosește același cadru ca și celelalte aplicații moderne ale Microsoft, ar trebui să arate mai puțin ca o relicvă a Windows 7.

Sperăm că Microsoft nu va deveni prea agresiv cu integrarea OneDrive, totuși. Există, de asemenea, un nou mod de vizualizare a galeriei foto, în dezvoltare.

Noul File Explorer va începe să se lanseze în Canary al Windows 11, dar ar putea trece câteva săptămâni sau luni până să ajungă la toată lumea. Rămâne de văzut cât de eficient va fi, de fapt.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele