21 mai 2023 | 07:25

Microsoft continuă să folosească o strategie enervantă: ce se întâmplă cu Windows 11

ACTUALITATE
Microsoft continuă să folosească o strategie enervantă: ce se întâmplă cu Windows 11

Se pare că Microsoft a mărit cu adevărat mișcarea pentru promovarea propriilor produse.

Am văzut atât de multe versiuni de testare în Windows 11 și o cantitate surprinzătoare dintre ele par să prezinte reclame pentru alte produse Microsoft precum Office sau One Drive. Dacă nu ai făcut încă upgrade la Windows 11, nu te teme niciodată, deoarece încă poți experimenta publicitate intruzivă. Microsoft se va asigura de acest lucru cu aceste anunțuri pe ecran complet care încurajează utilizatorii să facă upgrade la sistemul mai nou.

Windows Latest primește rapoarte de la utilizatorii Windows 10 cu privire la un anunț pe ecran complet care a făcut runda după o actualizare recentă. Mi-a atras atenția pentru că tocmai terminasem o conversație cu un prieten care se plângea că trebuie să actualizeze Windows 11 recent. Când i-am spus că sunt destul de sigur că pot refuza, el a spus că nu vede opțiunea, iar după ce mă uit la anunț am înțeles de ce.

Anunțul apare imediat după pornire și, la prima vedere, pare să aibă opțiunea fie de a-l obține, fie de a programa actualizarea. Ar trebui să cauți textul mai mic din partea de jos care spune „Păstrează Windows 10” pentru a evita actualizarea.

Nimic surprinzător

Desigur, alegerea acestei opțiuni nu este chiar sfârșitul. Microsoft îți va arăta apoi un alt ecran de deschidere care prezintă beneficiile Windows 11 peste 10. Oferă informații utile despre cum să faci upgrade mai târziu din meniul de setări.

Nici nu există nicio modalitate de a dezactiva toate acestea, ceea ce este deosebit de enervant pentru cei care rămân la Windows 10 din motive întemeiate. Indiferent dacă ești îngrijorat de compatibilitatea hardware-ului sau trebuie doar să păstrezi lucrurile familiare pentru încă un pic, Microsoft este pregătit să te enerveze cu actualizări pentru viitorul apropiat.

Este logic Microsoft încearcă să aducă pe toată lumea pe noua platformă Windows. Este mult mai ușor să ai grijă de un sistem de operare ca produs principal, mai degrabă decât să fii nevoit să suporți un sistem mai vechi. Cu cât sunt mai mulți oameni pe o singură platformă, cu atât este mai ușor să dezvoltați funcții și să fi la curent cu remedierea erorilor. Reclamele încă uriașe pe ecran complet, care se simt concepute pentru a păcăli oamenii în upgrade, nu par cu adevărat răspunsul potrivit.