28 mai 2023 | 06:55

Microsoft recunoaște: Windows 11 nu poate fi reparat total, de ce te va enerva

ACTUALITATE
Microsoft recunoaște: Windows 11 nu poate fi reparat total, de ce te va enerva

Microsoft tocmai a declarat un lucru destul de important, admițând că, în esență, nu are o soluție pentru unele probleme legate de Windows 11.

După cum raportează Neowin, unele persoane care folosesc Windows 11 și Windows 10 au găsit o eroare care împiedică pornirea sau funcționarea meniului Start, a barei de căutare Windows și a unor aplicații Universal Windows Platform.

Se pare că erorile coincid cu chei de registry deteriorate și date legate de aplicațiile Microsoft Office și aplicațiile care sunt integrate cu software-ul Office, precum și cu Windows și Outlook.

Bug-urile nu afectează pe toată lumea, ce-i drept.

Poziția Microsoft, cu privire la greșelile iremediabile din Windows 11

Pe pagina web „Sănătate” a Microsoft referitoare la problemă, compania observă că „aplicațiile de căutare Windows și Platforma universală Windows ar putea să nu funcționeze așa cum era de așteptat sau ar putea avea probleme la deschidere”, iar într-o actualizare recentă a oferit o soluție pentru problemă, dar incompletă.

Nu numai că lipsa unei remedieri definitive este dezamăgitoare, dar soluția nu este grozavă, au arătat experții, Microsoft afirmând că „pentru a atenua această problemă, puteți dezinstala aplicațiile care se integrează cu Windows, Microsoft Office, Microsoft Outlook sau Outlook Calendar”.

În esență, se pare că Microsoft admite că este la fel de derutat ca și noi de problemă și că singura modalitate de a evita problema este să începi dezinstalarea aplicațiilor.

De asemenea, nu este o soluție excelentă pentru persoanele care depind de oricare dintre aplicațiile care cauzează problema, deoarece dezinstalarea acestora poate să nu fie o opțiune viabilă.

Sistemele de operare precum Windows 11 reprezintă niște componente software complicate care trebuie să funcționeze cu nenumărate combinații de hardware și software, dar chiar și așa, avem așteptări mai mari de la gigantul Microsoft.

De asemenea, se spune că, în prezent, Microsoft lucrează deja la Windows 12. Totuși, poate că înainte de 12, ar fi bine să rezolve probleme lui 11.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele