Zelenski: „Rușii au construit camere de tortură în două regiuni“. Care este pasul următor pentru trupele lui Putin

Zelenski: „Rușii au construit camere de tortură în două regiuni“. Care este pasul următor pentru trupele lui Putin

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, acuză Rusia că ar fi construit două camere de tortură în două regiuni din Ucraina. Liderul de la Kiev a avertizat, de asemenea, că trupele lui Putin se pregătesc pentru o operaţiune ofensivă în estul ţării, care va începe în „viitorul apropiat“. Potrivit lui Zelenski, rușii vor, printre altele, să șteargă de pe hartă orașul-port Mariupol.

Zelenski: „Rușii au construit camere de tortură în Ucraina“

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avertizat cu privire la o ofensivă iminentă a forţelor ruse în partea de est a ţării, în ultimul mesaj postat pe rețelele sociale, transmite CNN.

„Trupele ruseşti se pregătesc pentru o operaţiune ofensivă în estul ţării noastre. Aceasta va începe în viitorul apropiat“, a spus acesta.

Zelenski a declarat, cu privire la orașul Harkov, al doilea ca mărime din țară, că bombardamentele rusești au ucis, duminică, cinci locuitori, iar alți 15 au fost răniți. El a adăugat că, în ultimele patru zile, 18 persoane au fost ucise, iar alte 106 au fost rănite în urma atacurilor trupelor ruse din Harkov.

„Aceasta nu este altceva decât teroare deliberată. Mortiere, artilerie împotriva cartierelor rezidenţiale obişnuite, împotriva civililor obişnuiţi“, a susținut şeful statului ucrainean.

Președintele Ucrainei a acuzat, totodată, trupele ruse de comiterea unor încălcări ale dreptului umanitar în regiunile Herson şi Zaporojie, din sudul Ucrainei.

„Acolo sunt construite camere de tortură. Ei răpesc reprezentanţi ai autorităţilor locale şi orice persoană considerată vizibilă pentru comunităţile locale. Ei şantajează profesorii. Ei fură banii prevăzuţi pentru plata pensiilor. Ajutorul umanitar este blocat şi furat. Ei creează foamete“, a afirmat Volodimir Zelenski.

Citește și: Volodimir Zelenski a cerut Consiliului de Securitate al ONU să elimine Rusia sau „să se dizolve“

„Ei răpesc reprezentanţi ai autorităţilor locale“

În ultimul discurs susținut, liderul de la Kiev a reiterat, de asemenea, apelul său către aliaţi de a întrerupe livrările de petrol rusesc.

„Necesitatea unui embargo asupra livrărilor de petrol din Rusia creşte în fiecare zi. Toată lumea din Europa şi America vede deja că Rusia foloseşte în mod deschis energia pentru a destabiliza societăţile occidentale. Pariul Rusiei pe haosul de pe pieţele de combustibil nu ar trebui să reuşească“, a mai spus Zelenski.

Președintele ucrainean a acuzat Rusia că vrea să „distrugă“ toată regiunea Donbasului din estul țării, în timp ce trupele ucrainene care au mai rămas în portul strategic Mariupol sunt pregătite să opună o ultimă rezistență pentru apărarea orașului asediat de invadatorii ruși.

„Ei vor să termine şi să distrugă literalmente Donbasul. Să distrugă tot ceea ce a dat odată glorie acestei regiuni industriale. La fel cum trupele ruseşti distrug Mariupol, ei vor să nimicească şi alte oraşe şi comunităţi din regiunile Doneţk şi Lugansk“, a spus liderul Ucrainei.

În timp ce bombardamentele continuă în orașul Harkov, iar rachete rusești cădeau, luni dimineață, deasupra Liovului, Moscova încearcă să obțină victoria mult râvnită în Mariupol și să captureze întreaga regiune din sud-estul Ucrainei.

 

Citește și: