Trupele ruse au bombardat, din nou, o instalație a Institutului de Fizică și Tehnologie din Harkov

Trupele ruse au bombardat, din nou, o instalație a Institutului de Fizică și Tehnologie din Harkov

Organismul de supraveghere nucleară din Ucraina afirmă că o instalație de cercetare nucleară din Harkov a fost din nou bombardată de Rusia, iar luptele fac imposibilă evaluarea pagubelor.

Rușii au bombardat, din nou, o instalație de la Institutul de Fizică și Tehnologie

Inspectoratul de Stat pentru Reglementare Nucleară a declarat că instalația experimentală a sursei de neutroni din cadrul Institutului de Fizică și Tehnologie din Harkov a fost atacată.

Autoritățile ucrainene au raportat anterior că bombardamentele rusești au avariat clădirile de la instalația din Harkov, dar nu a existat nicio emisie de radiații.

Forțele ruse trag asupra unei instalații de cercetare nucleară din orașul Harkov, a anunțat sâmbătă parlamentul ucrainean într-o postare pe Twitter.

„În prezent, este imposibil să se estimeze amploarea pagubelor din cauza ostilităților care nu se opresc în zona instalației nucleare”, se arată în postarea citată de Inspectoratul de Stat pentru Reglementare Nucleară.

Site-ul web al inspectoratului nu conținea nicio știre despre atac.

La începutul acestei luni, terenul Institutului de Fizică și Tehnologie a fost lovit de obuze rusești. La momentul respectiv, directorul general al instalației a declarat că nucleul care adăpostește combustibilul nuclear a rămas intact.

Harkov, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, a fost afectat de unele dintre cele mai grave bombardamente de la începutul conflictului, la 24 februarie.

Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, a fost devastat de atacurile aeriene rusești, orașul din nord-estul țării, cu o populație de 1,4 milioane de locuitori, fiind cel mai afectat de puterea de foc a Moscovei de când a început invazia, la 24 februarie.

Străzi după străzi au fost distruse, pline de dărâmături, cratere de bombe și oțel contorsionat după bombardamentele rusești intense.

Mulți oameni s-au ascuns în stațiile de metrou, unde tineri și bătrâni stau răbdători la coadă pentru supă, salată și pâine servite de voluntari.

 

Citește și: