Rușii au nimicit un celebru parc de distracții din Harkov, care se întindea pe 130 de hectare de teren

Rușii au nimicit un celebru parc de distracții din Harkov, care se întindea pe 130 de hectare de teren

Un celebru parc de distracții pentru copii din Ucraina a fost ras de pe fața pământului de rachetele lansate de armata lui Putin. Este vorba despre Parcul M. Gorki – „Disneylandul“ ucrainean din Harkov – care se întinde pe 130 de hectare de teren. Centrul orașului, piața, o parte din grădina zoologică sunt, de asemenea, distruse.

Rușii au distrus un celebru parc de distracții din Harkov

Un celebru parc de distracții pentru copii din Harkov a fost distrus de rachete lansate de forțele ruse. Este vorba despre Parcul M. Gorki, principalul spațiu de recreere din oraș, care se întinde pe 130 de hectare de teren. Centrul orașului Harkov, al doilea ca mărime din Ucraina, piața și o parte din grădina zoologică au simțit și ele furia trupelor lui Putin.

Localnicii din oraș găsesc bombe peste tot. Cu doar două zile în urmă, sute de dispozitive explozive mici au fost găsite împrăștiate peste tot într-un cartier din estul orașului Harkov, chiar și în coșurile de gunoi. Locuitorii au povestit cum, cu o noapte înainte, au auzit zgomote ciudate, urmând ca dimineață să descopere o sumedenie de bombe în carcase de plastic.

„Sunt mine de plastic. Au cronometre care se autodistrug“, a precizat lt. col. Nikolai Ovcearuk, șeful unității de deminare Harkov.

„Sunt mine împrăștiate peste tot și acum încep să le detoneze. Azi-noapte la ora 1:00, am auzit niște zgomote ciudate, ceva a șuierat și apoi s-a auzit cum a căzut.

Am ieșit dimineața să verificăm și am găsit o mulțime în curtea blocului. Acolo, pe acoperiș. Eu locuiesc acolo. Deci, deasupra apartamentului meu. Este o gaură în acoperiș. Iată jumătate din ea. Acolo e a doua jumătate, ruptă. Și aici sunt alte două jumătăți. E una mică acolo“, a povestit un localnic din Harkov.

Citește și: Trupele ruse au bombardat, din nou, o instalație a Institutului de Fizică și Tehnologie din Harkov

Luptele purtate în Harkov în ultimele 24 de ore s-au lăsat cu vărsare de sânge

Cel puțin șapte persoane au fost ucise, iar alte 22 rănite, în ultimele 24 de ore, în Harkov, în urma luptelor duse între forțele ruse și ucrainene,  potrivit guvernatorului orașului, Oleh Synegubov.

Harkov – care se află lângă graniţă – a fost bombardat intens chiar de la începutul războiului în Ucraina. Însă, spre deosebire de regiunile aflate mai la vest, aceasta este încă în linia de tragere. Acest lucru se datorează poziţiei sale la marginea regiunii Donbas – zonă pe care Rusia speră să o ocupe în următoarea ofensivă.

De acolo, trupele ruse pot avansa înspre est sau sud-est, în încercarea de a încercui un contingent de forțe terestre ucrainene.

În cazul în care orașul asediat Mariupol, unde se duc ultimele bătălii, va cădea, rușii ar putea continua ofensiva spre nord, având ca țintă încercuirea trupelor ucrainene. De precizat însă că acolo sunt plasate unele dintre cele mai experimentate și mai bine echipate unități ucrainene, care sunt și bine ancorate în poziții cheie.