Windows 12 se lansează mai repede decât credeai: ce planuri are gigantul

Windows 12 se lansează mai repede decât credeai: ce planuri are gigantul

Microsoft plănuiește să lanseze Windows 12 în doi ani.

Ca referință, în 2015, când a lansat Windows 10, Microsoft a renunțat la ciclul de trei ani pentru update-urile majore și a pus accent pe „Windows as a service”. Asta a însemnat că locul unui update major la trei ani să fie luat de câte două pachete de update-uri pe an.

Cu toate astea, Windows 10 ar fi trebuit să fie ultima versiune a sistemului de operare care să poarte un astfel de indicator. Sistemul de operare trebuia să rămână cu acest nume și să primească update-uri în mod constant, însă, fără a mai exista noi versiuni majore. Lucrurile s-au schimbat când a fost lansat Windows 11, iar acum, conform Windows Central, Microsoft vrea să revină înapoi la strategie de lansare a unui update major o dată la trei ani.

Windows 12, în 2024

Mai exact, după Windows 11 lansat anul trecut, Windows 12 ar urma să fie lansat în 2024, conform Business Standard.

Alături de următoarea versiune de Windows din 2024, Microsoft are încă planuri să păstreze Windows 11 „proaspăt” în anii următori. Producătorul de software s-a îndepărtat de promisiunea sa inițială de actualizări anuale mari pentru Windows 11 în ultimele luni, preferând să livreze caracteristici majore odată ce acestea sunt gata.

Următoarea actualizare majoră, 22H2, este de așteptat să sosească în septembrie sau octombrie, după ce a fost finalizată recent de Microsoft.

Timp de foarte mulți ani, cea mai mare diferență dintre Word și Excel consta în posibilitatea de a utiliza formule în aplicația de calcul tabelar din Microsoft Office. Acum, lucrurile s-au mai schimbat, iar formulele au ajuns în Word. Nu știu de când au fost integrate formulele în Word, dar cu siguranță nu au fost prezente acolo dintotdeauna. Tocmai din acest motiv, dacă nu ai una dintre ultimele versiuni de Office, 2019 sau 365, este foarte probabil ca tutorialul de mai jos să nu se aplice în cazul tău. Una peste alta însă, acestă opțiune există cu siguranță atât pe Windows, cât și pe Mac, deci ar fi păcat să nu profiți de ea. Cum folosești formule într-un tabel din Microsoft Word afli aici.