Will Smith, „persona non grata” pentru Sony și Netflix: ce decizie au luat giganții

Will Smith, „persona non grata” pentru Sony și Netflix: ce decizie au luat giganții

Netflix și Sony nu-l mai vor pe Will Smith, după scandalul de la premiile Oscar 2022, eveniment care a făcut turul planetei mai rapid ca războiul din Ucraina.

Mai exact, Sony și Netflix au suspendat producția anumitor filme în care ar fi trebuit să joace Will Smith, după ce acesta l-a pocnit pe Chris Rock, la gala premiilor Oscar de anul acesta.

Înainte de scandal, Netflix se afla în plin proces de căutare al unui regizor nou pentru filmul „Fast and Loose”, peliculă în care ar fi trebuit să joace și actorul Will Smith. Acesta ar fi urmat să interpreteze rolul unui șef mafiot care, în paralel, se confruntă cu o problemă de memorie. Netflix nu a dorit să comenteze decizia de a renunța la producție.

Nici Sony nu mai vrea să aibă de-a face cu Will Smith

Imediat după anunțul făcut de Netflix, Sony a luat o decizie similară, renunțând la producția celei de-a patra părți a „Bad Boys”, iar asta în ciuda faptului că actorul primise, anterior, mai bine de 40 de pagini din scenariul noului film.

Apple, în schimb, nu are de ales, întrucât deja a finalizat filmările pentru „Emancipation”. La rândul lui, întrebat despre incident, gigantul nu a oferit niciun comentariu.

Trebuie menționat că, imediat după scandalul de la premiile Oscar, Smith a demisionat din Academia Oscarurilor, cu toate că a primit premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul său din „King Richard”, peliculă ce are la bază evenimente in viața tatălui celebrelor tenismene, Serena și Venus Williams.

„Acțiunile mele la cea de-a 94-a ediţie a Premiilor Academiei au fost şocante, dureroase şi de nescuzat”, a scris Will Smith, adăugând că „(…) lista celor pe care i-am rănit este lungă şi îi include pe Chris, familia lui, mulţi dintre prietenii mei dragi şi apropiaţi, toţi cei care au fost în public sau (au privit) de acasă. Demisionez din calitatea de membru al Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice şi voi accepta orice consecinţe pe care consiliul de administraţie le va considera potrivite”, a mai spus el.

Citește și: