Volodimir Zelenski anunță bilanțul negru. 243 de copii au murit și alți peste 200.000 au fost deportați

Volodimir Zelenski anunță bilanțul negru. 243 de copii au murit și alți peste 200.000 au fost deportați

Volodimir Zelenski vine cu un nou raport sumbru. Președintele Ucrainei a anunțat că în cele 98 de zile ale invaziei ruse, 689 de copii au fost răniţi din cauza atacurilor, iar 243 dintre aceştia au murit.

Președintele ucrainean, anunțul trist. Câți minori au murit în Ucraina

Totodată, încă 139 de copii sunt daţi dispăruţi. Liderul de la Kiev a catalogat zece dintre copiii ucişi în acest război, spunând că nu este vorba despre numere, ci despre lumi distincte pe care armata rusă le-a distrus.

Nu mai puțin de 200.000 de copii ucraineni au fost deportaţi de ruşi până în prezent, acuzând că aceasta este una dintre cele mai odioase crime de război, adaugă liderul de la Kiev.

„Iminenţa pedepsei este un principiu pe care Ucraina îl va preda Rusiei. Dar mai întâi de toate, trebuie să le arătăm pe câmpul de luptă că Ucraina nu va fi cucerită, că oamenii noştri nu se vor preda şi copiii noştri nu vor deveni proprietatea ocupanţilor.

În fiecare an, de 1 iunie sărbătorim Ziua Copiilor. O zi specială când adulţii acordă atenţie specială drepturilor copiilor, siguranţei şi dezvoltării copiilor noştri. Dar din 24 februarie, totul s-a schimbat în ţara noastră. Şi fiecare zi este acum, la propriu, o zi a protecţiei pentru noi. Protecţie pentru toţi oamenii noştri, copii, viitorul nostru. Protecţia unei ţări libere unde fiecare copil poate, atunci când el sau ea creşte mare, să trăiască viaţa pe care o vrea. Fără coerciţie şi opresiune. Toată lumea vede ce aduce Rusia în Ucraina şi ce vrea să aducă în alte ţări europene.

Dispreţ total pentru indivizi, pentru întregi naţiuni. Statul rus îşi dispreţuieşte chiar propriii cetăţeni atât de mult încât ei nu înţeleg deloc valoarea vieţii umane. Soldaţii ruşi ucid şi mor ei înşişi ca şi cum nu ar fi oameni, ci doar praf. Praf sub picioarele stăpânilor Rusiei. Principiile vieţii noastre sunt complet diferite. Şi deşi viaţa s-a schimbat odată cu izbucnirea războiului, principiile noastre rămân aceleaşi. Fiecare persoană contează. Acesta este principalul lucru care ne deosebeşte de ocupanţi”, a anunțat Zelenski.

Acesta spune că în timpul celor 98 de zile ale invaziei ruse, 689 de copii au fost răniţi în urma atacurilor ocupanţilor, aceştia fiind doar cei despre care se ştie, întrucât nu există toate informaţiile din teritoriile ocupate în prezent.

Citește și:
Etichete: