01 iun. 2022 | 08:41

Rușii au bombardat combinatul chimic din Severodonețk. Mai mulți ucraineni și-au pierdut viața

ULTIMA ORĂ
Rușii au bombardat combinatul chimic din Severodonețk. Mai mulți ucraineni și-au pierdut viața

Trupele lui Vladimir Putin au reușit să bombardeze un combinat chimic din Severodonețk, spun forțele ucrainene. În urma incidentului nu mai puțin de patru persoane și-au pierdut viața în urma atacului aerian, a anunțat Kyiv Independent.

Bombardamente puternice în Severodonețk. Un combinat chimic, dărâmat de oamenii lui Putin

Serhii Haidai, guvernatorul regiunii Lugansk, spune că armata rusească a lovit „un rezervor cu acid azotic de la un combinat chimic” și le-a solicitat locuitorilor din zonă să nu-și părăsească adăposturile până nu se dispersează norul toxic.

Anton Gerașcenko, consilier al ministrului de Interne de la Kiev, a distribuit un mesaj asemănător pe Telegram, alături de o imagine cu un nor mare de fum toxic.

De altfel, armata de la Kremlin e aproape de a prelua tot controlul în Severodonețk. O parte dintre ucraineni s-au retras deja spre Lîsîceansk pentru a nu cădea în mâinile invadatorilor. Soldații lui Volodimir Zelenski sunt de părere că ar putea rezista asaltului masiv al rușilor dacă primesc armament și echipamente.

Shkirkov Eugene, comandant ucrainean: „Dacă există suficient ajutor, dacă toate resursele sunt alocate corect, putem (n.r: să câștigăm). Știm să luptăm și o facem cu succes. Rusia își folosește deja toate armele și toate resursele. Trag cu tot ce au”.

Serviciul de stat al Ucrainei pentru protecţia comunicaţiilor şi informaţiilor speciale a venit cu precizări despre apariția unei intruziuni neprecizate „de către regimul de ocupaţie” şi că echipamentele au fost oprite, iar cablurile deconectate.

„Locuitorii din regiune au rămas în prezent fără comunicaţii mobile şi acces la internet ucrainene, precum şi fără mijloace de a efectua apeluri telefonice naţionale şi internaţionale folosind dispozitive de telefonie fixă”, a informat agenţia de stat ucraineană.

Citește și: Au început condamnările soldaților ruși pentru crime de război. Ce pedepse au primit cei care au bombardat o școală