Videoclipul care arată cum scenariul din Encanto s-a transformat din animație în film

Videoclipul care arată cum scenariul din Encanto s-a transformat din animație în film

Disney Animation a împărtășit o privire asupra unora dintre scenariile originale de la Encanto. Filmul, care a fost lansat în cinematografe pe 24 noiembrie 2021, este al 60-lea lungmetraj de la Walt Disney Animation Studios.

Filmul de animație o prezintă pe Mirabel, tânăra fiică îndrăzneață a familiei Madrigal, o familie magică într-o Columbia fictivă, ai căror membri li s-a oferit un dar magic, cu excepția lui Mirabel. Când familia și casa lor încep să-și piardă magia, Mirabel pornește într-o căutare pentru a rezolva problemele din centrul familiei ei.

Encanto a fost un succes la box office, câștigând puțin peste 250 de milioane de dolari în întreaga lume. Cu toate acestea, nu a explodat până la popularitatea actuală până când a început să fie difuzat pe Disney+, la doar o lună de la lansarea inițială, pe 24 decembrie 2022. Atunci, melodiile sale originale au început să apară în topurile Billboard, cu „We Don’t Talk About Bruno” atingând numărul 1 și devenind un meme de neevitat. Cântecul a fost chiar interpretat la Oscar, în ciuda faptului că nu a fost nominalizat pentru Cel mai bun cântec original (această onoare a revenit lui „Dos Oruguitas”). Encanto a culminat cu câștigarea Oscarului pentru cel mai bun film de animație.

Pe contul său oficial de Twitter, Disney Animation a distribuit un videoclip care arată un pic de magie din culisele Encanto. Este o comparație a scenariilor originale pentru numărul de deschidere „The Family Madrigal” și produsul final din filmul propriu-zis. Urmărește videoclipul mai jos.

Encanto, un succes la boxoffice

Capul poveștii pentru Encanto a fost Jason Hand, care a lucrat cu Disney de multe ori în trecut. Din videoclipul de mai jos reiese clar că povestea a putut fi adusă la viață într-un mod atât de imaginativ și eficient, explicând, în parte, de ce Encanto este o astfel de senzație.

În plus, Hand este un veteran Disney și, cu el la cârma dezvoltării lui Encanto, are sens de ce povestea părea atât de formată chiar și într-un stadiu atât de timpuriu. Aveau o mulțime de detalii deja cartografiate meticulos, până la ochelarii emblematici ai lui Mirabel, care erau desenați în culoare chiar și pe storyboard-urile în mare parte alb-negru. Este fascinant să vezi cum, odată ce întreaga putere de procesare a computerelor Disney a fost adăugată proiectului, doar lucruri minore au ajuns să se schimbe, în mare parte doar unghiul cadrului sau care obiecte se aflau pe ce parte.

Citește și: