VIDEO Sateliții lui Elon Musk fac valuri pe cerul României: imaginile fascinante provocate de Starlink

VIDEO Sateliții lui Elon Musk fac valuri pe cerul României: imaginile fascinante provocate de Starlink

Pe parcursul weekendului care tocmai s-a încheiat, mai mulți români au postat imagini din diferite colțuri ale țării cu ceea ce păreau a fi obiecte zburătoare neidentificabile. În realitate, erau cei mai noi sateliți Starlink din cadrul programului SpaceX deținut de Elon Musk.

Mai multe publicații locale din România au atras atenția în weekend asupra celei mai noi lansări de sateliți ai lui Elon Musk. Spectacolul vizual a putut fi observat în Prahova, în Suceava, dar și în alte colțuri ale țării. Dacă vrei să vezi și tu momentul exact în care s-ar putea să-i poți zări din localitatea de reședință, există un site dedicat exact acestei activități. Îl găsești aici.

sateliti-starlink internet spaceX

Sateliții Starlink, pe cerul României

În noaptea dintre sâmbătă și duminică, un șir de sateliți ai lui Elon Musk au putut fi observați pe cerul Prahovei. Cele mai multe imagini par să fi fost realizate în jurul orei 22:00. În mod oficial, aceștia au fost lansat pe 22 aprilie, dar acum au ajuns deasupra româniei, pentru a furniza internet de mare viteză doritorilor care stau în zone izolate ale României.

Conform anunțului vicepreședintelui ANCOM de la acea vreme, ”utilizatorii din România se pot aștepta la viteze de date între 100 Mb/s și 200 MB/s cu o latență de 20ms în majoritatea localităților” din țara noastră. Este important de reținut că internetul furnizat de Elon Musk este departe a de a fi ieftin.

Investiția inițială într-o conexiune de internet de la Starlink este de 3200 de lei în echipamente, o antenă de dimensiuni destul de generoase și un router. Pe lângă acești bani, plătești un abonament lunar de 529 de lei pe lună. Dacă ești curios sau vrei să verifici disponibilitatea serviciului în zona ta, poți folosi această adresă. La prima privire, serviciul pare să fie accesibil din fiecare colț al României, fără vreun compromis pe partea de calitate a semnalului.