Gestul lui Elon Musk ce trădează planurile pe care le are pentru Tesla: toți acționarii sunt afectați

Gestul lui Elon Musk ce trădează planurile pe care le are pentru Tesla: toți acționarii sunt afectați

Tesla trece printr-o perioadă destul de ciudată, după câteva înfrângeri în industrie. Cea mai importantă ține de valoarea acțiunilor care, în doar șase luni, s-au devalorizat cu 31% sau aproximativ 300 de dolari. În acest context, acțiunile lui Elon Musk nu ar trebui să vină ca o surpriză majoră.

Deși acțiunile Tesla aproape că s-au înjumătățit în ultimele două luni, acum valorând 664 de dolari, în timp ce pe 4 aprilie le cumpărai cu 1145 de dolari, Elon Musk se gândește să le facă și mai accesibile. Din acest motiv, cel mai valoros producător de automobile a venit cu propunerea de a-și diviza acțiunile în proporție de 3 la 1. Cu alte cuvinte, acestea se vor multiplica de trei ori și, implicit, valoarea lor de achiziție va scădea de trei ori.

Ce se întâmplă la vârful Tesla

Printr-un comunicat recent al Tesla, confirmat de Reuters, oficialii constructorului auto au confirmat că Larry Ellison, co-fondatorul Oracle Corp, nu se va mai afla în consiliul de administrație al companiei conduse de Elon Musk. Ellison a decis să nu mai candideze pentru realegerea sa în consiliul de administrație, din momentul expirării actualului mandat, la adunarea acționarilor din acest an.

Ca referință, Larry Ellison este și unul dintre prietenii apropiați ai lui Elon Musk, promițându-i finanțare pentru achiziția Twitter în valoare de 44 de miliarde de dolari, în urmă cu câteva luni.

La publicarea veștii legate de divizarea acțiunilor în trei, valoarea acestora pe bursă a crescut cu aproximativ 1% în 24 de ore, valoarea actuală fiind însă departe de vârful din aprilie. Atunci, acestea s-au dus în jos la anunțul lui Elon Musk legat de achiziție Twitter. Nu a ajutat nici carantina strică din Shanghai care a afectat semnificativ uzina Tesla din regiune.

Divizarea acțiunilor nu se poate realiza fără votul principalilor acționari ai Tesla, iar asta se va întâmpla la următoarea întâlnire a acționarilor majoritari, pe 4 august. Este a doua oră când constructorul de mașini electrice își divizează acțiunile după august 2020. La acea vreme, a fost vorba de o divizare de cinci la unu.

Citește și: