Elon Musk nu uită de ucrainieni: cea mai recentă mână de ajutor întinsă armatei, prin Starlink

Elon Musk nu uită de ucrainieni: cea mai recentă mână de ajutor întinsă armatei, prin Starlink

Deși Elon Musk lucrează la cincisprezece mâini și nu ai crede să se odihnească niciodată, se pare totuși că își face timp și pentru războiul din Ucraina, încercând să întindă o mână de ajutor armatei de acolo, prin Starlink.

Încă din primele săptămâni ale războiului din Ucraina, Elon Musk a furnizat internet în regiune prin sistemul său Starlink, din cadrul SpaceX. Nu este însă suficientă mutarea sateliților deasupra Ucrainei pentru ca accesul la o conexiune online să fie facilitat. Mai sunt necesare și niște echipamente speciale care să faciliteze comunicarea cu respectivii sateliți, inclusiv niște antene. Prețul acestora din urmă gravitează în jurul a 500 de dolari, dar când vine vorba de armata ucraineană, se pare că Elon Musk le-a făcut un cadou, conform datelor obținute de The Guardian pe marginea subiectului.

Autoritățile din Ucraina îi mulțumesc lui Elon Musk

În weekendul care tocmai s-a încheiat, Ministerul Apărării din Ucraina a postat pe Twitter un mesaj prin care atrage atenția asupra ajutorului primit de la șeful Tesla și SpaceX.  ”Multitaskerul @Elonmusk reușește nu numai să lucreze la pregătirile pentru misiunea pe Marte, ci și să transmită sisteme Starlink către serviciile noastre de informații, atât de necesare pentru misiunile lor speciale”. În același context, reprezentanții armatei ucrainene au ținut să menționeze că ”apără libertatea pe Pământ, pentru ca aceasta să poată fi stabilită și pe Marte”.

Dacă întregul concept Starlink îți este străin, merită avut în vedere că acest sistem este format dintr-un roi de sateliți de dimensiunea unor mese care zboară la doar 200 de kilometri deasupra Ucrainei. Aceștia facilitează accesul la internet de mare viteză și, mai ales în Ucraina, au devenit o soluție foarte bună pentru accesul la informații, inclusiv pe câmpul de luptă, dar mai ales în bătălia informațională pentru opinia publică.

Citește și: