VIDEO Kim Jong Un, într-un clip de propagandă care-ți face pielea ca de găină

VIDEO Kim Jong Un, într-un clip de propagandă care-ți face pielea ca de găină

Kim Jong Un apare într-un clip cu totul… special. Un documentar nord-coreean îl arată pe liderul regimului de la Phenian înfruntând „cele mai mari adversități” prin care a trecut până acum Coreea de Nord.

Aceste adversități se referă la pandemia de coronavirus, dar și la sancțiunile privind programele nord-coreene de armament, conform SkyNews.

Documentarul este intitulat „Marele an victorios, 2021” și durează 110 minute. El prezintă o serie de „realizări” obținute, de-a lungul ultimului an, în domenii ca dezvoltarea de rachete și construcțiile, dar și în eforturile de înfrângere a pandemiei.

Kim Jong Un, prințul pe cal alb

Naratorul documentarului laudă în mod repetat aceste proiecte pe care le numește „victorii” înregistrate sub conducerea lui Kim. Acest tip de documentare nu este rar întâlnit în Coreea de Nord. Au mai existat documentare similare anterioare utilizate de media de stat pentru a întreține în jurul lui Kim un cult al personalității sale semidivine.

Liderul regimului de la Phenian apare în film cu noul său look, vizibil mai slab. Documentarul nu se referă în detaliu la greutățile prin care trece țara, dar se referă la faptul că liderul de la Phenian este salvatorul națiunii.

„Kim Jong Un ne-a arătat partea sa paternă, înfruntând cu îndârjire zăpada, ploaia și vântul, în timp ce își asumă soarta națiunii”, spune naratorul în documentar. „I-a tratat pe oameni ca pe proprii săi copii, arătându-și latura maternă, unde și-a dedicat complet propriul trup pentru a realiza visele oamenilor”, se mai spune în documentar.

Mai mult, documentarul prezintă o dronă care udă culturile bogate, dar și fotografiile unor noi cartiere rezidențiale, imagini care contrastează puternic cu greutățile cu care se confruntă nord-coreenii. Creșterea penuriei de alimente accelerată de sancțiunile occidentale aduse ca răspuns la programul său de arme nucleare, seceta și inundațiile sunt câteva dintre probleme, conform agențiilor ONU.

În ceea ce privește criza de Covid, deși Coreea de Nord nu a confirmat oficial niciun caz de COVID-19, și-a închis granițele.