Imagini memorabile din Coreea de Nord așa cum n-ai mai văzut țara asta

Imagini memorabile din Coreea de Nord așa cum n-ai mai văzut țara asta

După doar șapte ani sub conducerea lui Kim Jong-un, Coreea de Nord se află într-un moment de continuă schimbare. Cel puțin, anul 2018 a fost marcat de un angajament diplomatic fără precedent al țării față de Coreea de Sud și Statele Unite.

Semnele schimbării sunt vizibile și în interiorul țării. Odată văzută ca o relicvă stalinistă, cu străzi goale, clădiri gri și un aeroport învechit, Phenianul de azi pare să fie tot mai modern.

Coreea de Nord 1

Coreea de Nord 2

Condițiile sunt mai grave în zonele defavorizate, unde încă există lipsuri în ceea ce privește alimentele și electricitatea, dar economia țării se îmbunătățește în ciuda sancțiunilor. Cu alte cuvinte, calitatea vieții a trecut printr-o adevărată călătorie de la foametea din anii 1990.

Coreea de Nord 3

Coreea de nord 4

Jurnaliștii Louise Kelly, Becky Sullivan și fotograful David Guttenfelder au fost printre cei 150 de reporteri care au vizitat Coreea de Nord, la inițiativa Guvernului și au reușit să îmbogățească colecția de fotografii pe care o avem cu acest stat.

Cu toate acestea, este greu de estimat ce înseamnă această aparentă modernizare și diplomație pentru Coreea de Nord pe termen lung. Știm că sancțiunile încă sunt în vigoare. Marea majoritate a nord coreenilor încă nu pot călători liber, nu au acces la internetul global și nu își pot exprima părerile legate de conducere (în afară de cele de laudă și recunoștință).

Coreea de Nord 5

Nu există nicio garanție că regimul autoritar poate supraviețui unor schimbări dramatice în economia țării și mai ales unei conștientizări a cetățenilor cu privire la calitatea vieții din afara granițelor statului.

Coreea de Nord 6Coreea de Nord 7

Coreea de Nord 8

Lăsând la o parte aceste aspecte, în prezent, jurnaliștii de la NPR au reușit să petreacă șase zile în Coreea de Nord, cu ocazia aniversării a 70 de ani de la fondarea țării de Kim Il Sung.

Sursa: Npr