07 oct. 2022 | 12:00

VIDEO Elon Musk, Twitter, Tesla, gândaci cyborg, Lady Gaga, Joker – Playtech News Bytes 11

VIDEO ACTUALITATE

Playtech News Bytes a ajuns la episodul unsprezece, motiv pentru care, și de această dată, atragem atenția asupra celor mai interesante subiecte din ultima săptămână, într-un format prietenos și ușor de urmărit, mai ales de pe ecranul telefonului.

 Așteptarea a luat sfârșit! Până la urmă, Elon Musk cumpără Twitter

După îndelungi negocieri, scandaluri și modificări la bursă, Elon Musk a luat decizia oficială de a cumpără Twitter. S-a hotărât este mult spus, deoarece, probabil, la un moment dat  ar fi fost  obligat să cumpere gigantul. Spun asta pentru că Musk urmă să fie dat în judecată la finalul acestei săptămâni, iar lucrurile nu prea stăteau în favoarea mogulului. Acum, acordul îi va oferi celui mai bogat om din lume conducerea uneia dintre cele mai influente platforme media și va pune capăt lunilor de litigii care au afectat brandul Twitter și au alimentat reputația lui Musk de comportament oscilant. Voi ce părere aveți despre această decizie? Așteptăm răspunsurile voastre în comentarii.

Plantele pot face mai mult decât să existe. Ele pot cum să controleze roboții?

Ca orice altă ființă care deține nervuri, plantele produc semnale electrice minuscule. Acestea pot fi captate de aumiți senzori și pot fi transformate în acțiuni de sine stătătoare. Acum, imaginați-vă un braț robotic legat de o plantă. Până aici, nimic ieșit din comun. Dar dacă vă mai spun că această plantă devine creierul brațului robotic, cum vi se pare? Sistemul folosește un micro-controler  conectat la planta, pentru a citi diferite semnale de pe frunzele plantei. Folosind  un software personalizat, aceste semnale sunt mapate în timp real la mișcările articulațiilor brațului robotic. Există și un filmuleț cu o plantă care controlează o macetă. Deși imaginea pare destul de amenințătoare și, uneori, chiar deliberat violentă, mișcările sunt în întregime aleatorii, iar filodendronul nu este conștient de noua să putere – sau cel puțin asta se crede.

Lady Gaga va juca în  următorul film Joker. Vestea a fost făcută publică chiar de artistă, pe contul său personal de Instagram

Lady Gaga se întoarce în lumina reflectoarelor, de data această din postura de actriță. Vedetă a avut o mulțime de proiecte importante, în ultima vreme, în lumea filmului. Se pare că producătorii au remarcat-o și sunt dornici să-i ofere roluri de o cu totul altă anvergură. De dată această, Gaga va juca alături de celebrul Joaquin Phoenix într-una dintre cele mai așteptate producții ale anului 2024, adică în Joker. Nu știm prea multe detalii despre povestea filmului, însă știm că va fi un musical, iar Lady Gaga va fi de această dată partenera de răutăți a lui Joker.

Elon Musk vrea să salveze lumea cu robotul sau umanoid. Mogulul spune că va înlocui joburile plictisitoare cu roboți

Elon Musk este în centrul atenției în această saptămână. După ce a decis să cumpere Twitter și s-a certat cu Volodimir Zelenski pe rețelele de socializare, Elon Musk a lansat și un robot umanoid, despre care spune el că va salva lumea. Dezvăluit inițial în urmă cu aproximativ un an, sub formă de proiect, robotul intitulat Optimus este construit pentru a executa sarcini în fabricile de mașini electrice ale gigantului Tesla. Practic, robotul va începe să se ocupe de o muncă plictisitoare, repetitivă și periculoasă. O muncă pe care oamenii, în general, o destestă. Inginerii lui Optimus speră să poată crea o baterie care să-i ofere o zi întreagă de autonomie. În ceea ce privește prețul, acesta ar trebuie să fie mai mic de 20.000 de dolari.

Gândacii roboți ar putea să salveze planeta în caz de dezastre naturale

În momentul în care auziți despre gândacii roboți, cu siguranță vă gândiți că aceștia fac tema vreunui film SF. Totuși, acești gândaci sunt reali, iar cei care i-au creat au gânduri pașnice cu ei și spun că vor ajuta în misiunile de salvare. Inventatorii acestori mici cyborgi arată că ei se pot potrivi în locurile în care  oamenii nu încap. Modul în care lucrează acești roboți este destul de ingenios. Echipați cu rucsacuri și alimentați de celule solare, ei își primesc coordonatele și rezolvă problemele simplu și rapid. Echipa spune despre acești mici umblători tehnologici că sunt amuzanți și liniștiti.

Știați că email-ul a existat înainte de rețeaua internațională de Internet?

Este atât de ușor să scriem un e-mail, încât nici nu ne mai gândim la cum se trimiteau acestea în trecut. Dacă ar fi să ne uităm în urmă, când tocmai se puneau bazele programării şi tehnicii actuale digitale, am rămâne uimiţi! Era nevoie de un computer, un telefon fix rotativ și un modem, pentru a se face conexiunea la un serviciu numit Micronet. Toate acestea se făceau în era de dinaintea WWW-ului așa că toate paginile puteau fi accesate prin tastarea unui număr atașat acelei pagini. Pentru a trimite un e-mail, numărul paginii era 7776. Toate acestea se întâmplau în 1984.