VIDEO: Elon Musk a prezentat robotul umanoid care poate schimba lumea

VIDEO: Elon Musk a prezentat robotul umanoid care poate schimba lumea

Elon Musk a prezentat robotul umanoid care, în viitor, ar putea face parte din viața de zi cu zi a milioane de oameni. Momentan, acesta este un prototip într-o fază incipientă însă, pe viitor, ar putea beneficia de numeroase îmbunătățiri.

Un prototip rudimentar al robotului despre care Elon Musk susține că într-o zi va face parte din viața de zi cu zi pentru milioane de oameni și-a făcut prima sa apariție publică provizorie împins pe scenă de trei lucrători Tesla. Elon Musk și-a făcut la rândul său apariția pe scenă la scurt timp.

Acesta a susținut că hardware-ul robotului este aproape de ceea ce compania sa de mașini electrice ar pune în producția de masă. Include 28 de actuatoare special concepute pentru a controla mișcările robotului, un corp metalic subțire și strălucitor și un pachet de baterii capabil să alimenteze robotul pentru o zi întreagă.

„Scopul nostru este să facem un robot uman utilizabil cât mai repede posibil”, a spus Musk, adăugând că prețul mașinii ar putea scădea în cele din urmă sub 20.000 de dolari.

Pentru o bună măsură, el a folosit, de asemenea, „Ziua AI” anuală a Tesla pentru a spune că este de părere că munca companiei sale privind inteligența artificială „ar putea aduce o contribuție la AGI”, sau inteligența generală artificială, tehnologia care ar putea permite mașinilor să-și dea seama de oameni.

Demonstrația robotului a avut loc la mai bine de un an după ce Musk a dezvăluit pentru prima dată că Tesla plănuia să construiască roboți umanoizi care ar putea îndeplini o gamă largă de locuri de muncă acasă și la locul de muncă.

Elon Musk a dezvăluit primul său robot umanoid

Directorul executiv al Tesla a început vineri cu o prudență neobișnuită, spunând că dorește „să stabilească așteptări” cu privire la starea actuală a tehnologiei înainte de a arăta prototipul robotului. Musk a spus că este de părere că robotul, numit Optimus, va putea merge în câteva săptămâni.

Cu toate acestea, el a spus că roboților „le lipsește un creier, neavând inteligența necesară pentru a naviga prin lume”. Înainte ca prototipul Optimus să fie scos pe scenă, Musk a arătat un alt robot pe care inginerii Tesla l-au construit folosind piese disponibile de la alte companii.

Acesta a putut să meargă și a fost arătat în videoclipuri în care cărau cutii și uda plante. Nu era clar dacă aparatul era operat de la distanță sau se mișca sub propriul control, în timp ce mergea încet pe scenă, făcea cu mâna și executa o mișcare de dans precaută.

Potrivit lui Musk, demonstrațiile roboților împreună cu actualizările privind tehnologia mașinilor autonome a companiei sale, au fost menite să atragă mai mulți ingineri cu experiență AI pentru a lucra la Tesla. Cu toate acestea, marile sale revendicări pentru roboți au garantat o audiență largă pentru difuzarea evenimentului pe YouTube.