21 iun. 2022 | 13:55

Vacanțele, mai puțin relaxante vara aceasta: haosul din aeroporturi, principala cauză

ACTUALITATE
Vacanțele, mai puțin relaxante vara aceasta: haosul din aeroporturi, principala cauză

Cum pandemia a pus vacanțele pe pauză timp de aproape doi ani, vara aceasta turiștii au dat năvală pe aeroporturi, încercând să recupereze timpul pierdut.

Totuși, cum socoteala din târg nu se porivește cu cea de acasă, mulți dintre turiștii care au călătorit în Europa, în această perioadă, s-au izbit de cozile interminabile din aeroporturi, dar și de haosul instalat, transformând ceea ce trebuia să fie o vacanță relaxantă într-un motiv de stres suplimentar.

Criza de personal, principalul motiv pentru haosul din aeroporturi

Principalul motiv pentru care cele mai importante aeroporturi din Europa se confruntă cu această situație fără precedent este lipsa acută de personal. În mod evident, în lipsa lucrătorilor specializați, clienții companiilor aeriene se confruntă cu timpi de așteptare crescuți, fiind posibilitatea, în anumite cazuri, și ca aceștia să piardă cursele.

În plus, multe avioane au întârzieri mari, ceea ce face ca acele curse care au legătură să fie întrerupte sau decalate semnificativ.

În speranța că vor remedia această situație, aeroporturile au cerut companiilor aeriene să reducă din curse. Gatwick, din Londra, dar și Schiphol, din Amsterdam, au fost două dintre gările aeriene care au cerut astfel de măsuri.

De cealaltă parte a baricadei, operatorii au criticat cererea, catalogând-o ca fiind nefondată și susținând că ei au angajat personaj suplimentar pentru a face față crizei, de vreme ce aeroporturile nu au ținut pasul.

Partea proastă este că tot acest haos se va reflecta și în prețul biletelor de avion. Companiile ar putea să majoreze tarifele, de acum încolo. De altfel, se observă deja o modificare de prețuri. În plus, multe dintre companii au redus numărul de curse spre anumite destinații, iar acest lucru face inevitabilă creșterea suplimentară a prețurilor biletelor.

Pentru a evita situațiile neplăcute, atât cât se poate, se recomandă sosirea la aeroport cu cel puțin trei ore înainte de zbor, pentru a te asigura că ai timp să treci prin toate procedurile cerute.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele