Cum riști să pierzi avionul și să-ți ratezi vacanța. Situație critică în aeroporturi: a cui e vina, ce soluții există

Cum riști să pierzi avionul și să-ți ratezi vacanța. Situație critică în aeroporturi: a cui e vina, ce soluții există

Ți-ai pregătit deja vacanța și tot ceea ce ți-a mai rămas de făcut este să mergi la aeroport pentru a lua avionul spre destinația dorită? Vestea proastă este că s-ar putea să întâmpini anumite probleme, odată ajuns la Otopeni.

Doi ani de pandemie au schimbat comportamentul turiștilor, astfel că aceștia optează acum spre vacanțe mai multe, din dorința de a recupera timpul pierdut. Inevitabil, acest lucru nu face decât să aglomereze peste măsură multe aeroporturi din lume și să te facă chiar să-ți ratezi vacanța.

Cozile de la check-in și de la control pașapoarte sunt principalele motive pentru care ai putea, foarte ușor, să pierzi avionul. Acest lucru nu numai că s-a întâmplat până acum, însă are șanse mari să devină „normalitate”. Situații de acest fel s-au înregistrat, în ultima perioadă, pe cele mai mari aeroporturi din Marea Britanie, nefericitele întâmplări ținând prima pagină a ziarelor din toată lumea.

Cine e de vină dacă îți ratezi vacanța și cum se poate rezolva neplăcuta situație. Aeroportul Henri Coandă nu face excepție

Haosul din aeroporturi este cauzat, în mare parte, de faptul că oamenii își doresc, așa cum am menționat anterior, să beneficieze de vacanța mult așteptată, după luni întregi de pandemie. Aici se adaugă și faptul că personalul din aeroporturi este insuficient, comparativ cu valul de turiști, iar situația se aplică inclusiv la aeroportul Henri Coandă.

Nu în ultimul rând, o parte din vină o poartă chiar cei care vor să se îmbarce în avioane. În timp ce unii dintre călători neglijează faptul că ar trebui să sosească la timp pentru a trece prin toate procedurile aferente, alții s-ar putea să piardă zeci de minute la cozile de control al pașapoartelor.

Autoritățile avertizează că pașapoartele biometrice ar putea să ușureze statul la coadă, astfel încât verificarea se va face automat, nu manual, ca în cazul celor clasice.

De asemenea, nu uita să te prezinți la aeroport cu cel puțin trei ore înainte de zborul tău, pentru a te asigura că ai timp să treci prin toate filtrele și să ajungi, astfel, într-un final, să te bucuri de vacanța ta.

Mai mult, verifică din timp dacă ai toate actele necesare la tine.

Citește și: