17 ian. 2022 | 13:55

Urtopia, bicicleta electrică din carbon de care nici nu știai că ai nevoie, până să o vezi

ACTUALITATE
Urtopia, bicicleta electrică din carbon de care nici nu știai că ai nevoie, până să o vezi

Împătimiții ciclismului au toate motivele să se bucure: Urtopia a lansat unul dintre cele mai revoluționare modele de bicicletă electrică. În plus, aceasta este full-carbon, ceea ce poate duce performanțele modelului cu un pas mai aproape de viitor.

Noul model promite să devină, în timp, un adevărat standard, atunci când vorbim despre bicicletele electrice construite din carbon, din mai multe motive.

Designul revoluționar al bicicletei Urtopia este complimentat de un cadru futurist, integral din carbon, care pare să fi renunțat la tija convențională a șeii, ceea ce reușește să creeze un adevărat spectacol vizual, simplificat și mult mai practic, deopotrivă.

Firele bicicletei sunt introduse elegant în interiorul cadrului, astfel încât să nu mai deranjeze la pedalare, ca până acum.

Urtopia este semnificativ mai ușoară decât alte biciclete electrice din nișa sa

Un alt aspect demn de luat în seamă este cel legat de greutatea acestei biciclete Urtopia: ea cântărește 13 kg, ceea ce o face foarte ușoară pentru o bicicletă electrică. Zilele în care te chinuiai să o cari pe scări ar putea fi de domeniul trecutului. Chiar și așa, în ciuda greutății reduse, cadrul este suficient de puternic pentru a putea face față provocărilor off-road, cele în care presiunea corpului pe cadru poate crea probleme.

Bicicleta Urtopia este echipată cu o curea Gates Carbon Drive, înlocuind lanțul tradițional, și reprezintă o alegere perfectă pentru orice biciclist care își dorește să cutreiere urbanul. Mai mult, întreținerea acesteia se realizează cu foarte mare ușurință, de vreme ce îi trebuie foarte puțină lubrifiere – uleiul nu va mai sări pe haine, în timpul mersului.

Bicicleta electrică din carbon Urtopia vă permite să aveți parte de un mod de călătorie mai eficient și mai durabil”, a declarat Owen Zhang, CEO la New Urtopia Holdings HK Limited. „Combinat cu designul său high-tech și cool, Urtopia își propune să ofere un nou stil de viață urban, mult mai ecologic și mai sănătos”, a continuat acesta. 

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele