13 oct. 2021 | 10:04

Ar putea fi cea mai rapidă bicicletă electrică: cât costă modelul VanMoof

ACTUALITATE
Ar putea fi cea mai rapidă bicicletă electrică: cât costă modelul VanMoof

Un producător de biciclete electrice a proiectat primul său model de mare viteză, care să-i ajute  pe amatorii de astfel de mijloace de transport să ajungă cât mai rapid din punctul A în punctul B. VanMoof V este prima hyperbike a companiei, care va putea atinge o viteză maximă de 50 km pe oră.

Bicicleta electrică de mare viteză ar putea înlocui automobilele în orașele aglomerate

Această bicicletă,VanMoof ar putea înlocui, cu succes autoturismele mai ales pentru cei care locuiesc în oraș sau pentru cei care fac naveta cu bicicleta pe distanțe mai lungi. Chiar dacă la o primă vedere a imaginilor cu VanMoof V avem senzația că are aspectul unei jucării LEGO, detaliile tehnice ne contrazic.VanMoof V va avea tracțiune pe două roți, anvelope mai groase, un nou design al cadrului și suspensii față și spate, care ar putea face  mai confortabile deplasările pe distanțe mai lungi. Alte caracteristici includ controlul inteligent al motorului, Turbo Boost al VanMoof, un Kick Lock pentru blocarea fără cheie, schimbarea automată a vitezei și măsuri de combatere a furtului.

Nu s-au dezvăluit alte detalii tehnice despre noua gama de biciclete electrice, dar VanMoof a menționat că bateria are o capacitate de 700 wH. VanMoof S 3 are o baterie de 504 Wh și o autonomie promisă de 60-150 km. Pentru a asigura o mai bună autonomie Compania PowerBank accessory vinde un acumulator pentru modelul VanMoof S 3 dar încă nu este clar dacă dispozitivul respectiv va fi compatibil și cu VanMoof V.

Limitele de viteză ale bicicletei pot fi adaptate, în funcție de reglementările din fiecare oraș sau localitate. Bicicleta electrică va avea setări de viteză integrate potrivite pentru fiecare situație în parte. Pe măsură ce dezvoltă VanMoof V, compania intenționează să colaboreze cu parlamentarii și guvernele locale pentru a implementa noi reguli pentru cei care utilizează bicicletele electrice.

VanMoof intenționează să înceapă livrările hyperbike-ului la sfârșitul anului 2022. În ceea ce privește prețul, VanMoof V costă 3.498 USD / 3.498 GBP / 3.498 EUR. Compania oferă deja coduri de rezervare pentru clienții săi. Pe baza acestora clienții actuali pot beneficia de reduceri.