Bicicletele electrice se vând mai mult decât mașinile electrice: ce înseamnă asta pentru viitorul planetei

Bicicletele electrice se vând mai mult decât mașinile electrice: ce înseamnă asta pentru viitorul planetei

Cele mai vândute vehicule electrice nu sunt mașinile electrice, ci bicicletele electrice.

De fapt, un raport recent de la The New York Times a constatat că americanii au cumpărat aproximativ o jumătate de milion de biciclete electrice în 2020.

Spre comparație, au cumpărat doar 231.000 de mașini electrice în aceeași perioadă de timp. Iar asta este o mare problemă, din punctul de vedere al infrastructurii, într-un moment în care factorii de decizie se confruntă deja cu viitorul transportului durabil.

Unul dintre principalii factori din spatele boom-ului bicicletelor electrice a fost pandemia, care a crescut vânzările de biciclete electrice cu 145% din 2019 până în 2020, potrivit NYT. Acesta este dublul ratei vânzărilor de biciclete tradiționale.

Bicicletele electrice sunt viitorul planetei

„COVID-ul a propulsat bicicletele electrice înainte ani de zile”, a declarat Josh Squire, fondatorul serviciului de bike-share Hopr, pentru publicația NYT.

Mai mult, tendința nu pare să încetinească. Firma de consultanță Deloitte estimează că aproximativ 130 de milioane de biciclete electrice vor fi vândute între 2020 și 2023 în întreaga lume.

Multe zone metropolitane importante, cum ar fi New York City, Chicago și Charlotte, au început deja să încorporeze bicicletele electrice în infrastructura lor de transport public.

Există, de asemenea, în prezent o propunere de lege din partea Senatului SUA care ar oferi un credit fiscal atunci când vrei să achiziționezi o bicicletă electrică, stimulând și mai mult modul alternativ de transport.

Cu mașinile alimentate cu combustibili fosili pe cale de dispariție, acest lucru ar putea însemna că bicicletele electrice – nu mașinile electrice – sunt viitorul navetei urbane.

Guvernul României a decis de curând o serie de schimbări importante legate de mașinile electrice, trotinetele electrice și nu numai. Ca referință, actul guvernamental reglementează particularitățile de aplicare ale unor reguli detaliate anul trecut.

„Principalele reguli de circulație aplicabile conducătorilor de trotinete electrice constau în obligativitatea de a circula numai pe pista pentru bicicletă atunci când aceasta există, fiind interzisă circulația acestora pe trotuar. Acestea trebuie conduse numai pe un singur rând atunci când circulă pe drumurile publice, iar conducătorii de trotinete electrice au obligația de a avea asupra lor actul de identitate”, anunță Ministerul Afacerilor Interne.