26 apr. 2022 | 23:47

Rusia face noi amenințări! România și Polonia, principalele ținte pentru a fi lovite cu rachete Calibre

ULTIMA ORĂ
Rusia face noi amenințări! România și Polonia, principalele ținte pentru a fi lovite cu rachete Calibre

Presa rusească vine cu noi amenințări pentru Occident. Vizată de data aceasta este chiar țara noastră. Propaganda de la Moscova spune că România și Polonia reprezintă primele ținte care ar putea fi atacate cu rachete Calibre.

România ar putea fi ținta a unui atac cu rachete din partea Rusiei, spune propaganda rusească

Aceeași sursă spune că Polonia și România deranjează cel mai tare și pentru acest lucru, ar putea deveni primele ținte legitime pentru atacuri cu rachete Calibre.

„Londra tocmai a justificat atacurile armatei ruse asupra logisticii din țările NATO care furnizează arme guvernului de la Kiev. Polonia și România sunt pe primul loc. Aceste țări nu pot supraviețui fizic și mental loviturilor cu rachete Kalibr. Acesta va fi un preludiu al celui de-al treilea război mondial, primii care vor pierde vor fi aliații SUA”, scrie Pravda.

James Heappey, subsecretar de stat britanic pentru forțele armate, susține că Ucraina are dreptul legal de a lovi instalații militare de pe teritoriul rusesc pentru a perturba logistica forțelor armate ruse.

„E complet legitim ca Ucraina să țintească în adâncimea Rusiei pentru a întrerupe logistica ce, dacă nu ar fi fost întreruptă, ar fi contribuit în mod direct la moartea și măcelul de pe teritoriul ucrainean”, a declarat Heappey.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, e de părere că, pentru a întrerupe logistica militară, Rusia ar putea lovi ținte militare pe teritoriul mai multor țări NATO care furnizează arme regimului de la Kiev.

„Avem înțelegerea corectă aici? La urma urmei, aceasta duce direct la morți și vărsare de sânge pe teritoriul ucrainean. Din câte am înțeles, Marea Britanie este una dintre aceste țări”, a precizat Zakharova pe canalul său de Telegram.

Occidentul se teme că devine parte la o acțiune militară și la „mânia lui Putin” de câte ori ajută Ucraina cu arme militare chiar și când acestea sunt vândute. Șefa Ministerului german de Externe, Annalena Baerbock, și-a exprimat îngrijorarea în această privință.

Furnizorii activi de arme letale pentru Ucraina sunt: Republica Cehă, Polonia, Slovenia, Turcia, Germania, SUA.