03 aug. 2022 | 15:25

Top 15 cele mai bune și frumoase plaje din Turcia

VIDEO VISTA

Adori să îți petreci vacanța pe final de vară, dar anul acesta încă nu ai avut timp să o plănuiești?

Vin în ajutorul tău cu cele mai bune și frumoase plaje din Turcia unde poți merge cu cei dragi. La fel ca în Grecia, aici vei găsi locații cu nisip extrem de fin, dar și cu pietriș.

Fie că e vorba de coasta Marii Egee sau de coasta Mării Mediterane, locațiile sunt de vis. Au fost deja vizitate de sute de mii de turiști care au petrecut clipe de vis aici.

Hai să aflăm împreună care sunt cele mai frumoase plaje din Turcia pentru vacanța ta!

Plaja Icmeler

Se află în apropierea stațiunii Marmaris și aici veți găsi nisip fin și auriu. Este la o distanță de doar 10 minute cu mașina stațiune și are o lungime de aprox. 6 km. Turiștii vor găsi aici sezlonguri, umbrele, toalete, restaurante și o varietate de sporturi acvatice.

Aflată în Alanya, are o lungime de 2 km și a fost premiată Blue Flag. Este considerată a fi cea mai faimoasă plajă pe care Riviera Turcească o are. Nisipul este galben-auriu, intrarea în apă e lină și se adâncește la 8-10 metri de țărm. Este o plajă bună pentru iubitorii de snorkeling.

Plaja din Lara

Aproape de Antalya City regăsim districtul Lara Kundu care are una dintre cele mai bune plaje din Turcia. Este vorba de plaja bun-aurie a Larei, una dintre cele mai lungi din Turcia. Are aprox. 12 km, nisip fin și a fost premiata Blue Flag. Este cel mai potrivit loc pentru familiile cu copii.

Plaja publica Belek

Este o plajă la care accesul se face ușor, iar în apropiere se află o parcare pentru cei care vin cu mașina personală. Are o lungime de peste 1,5 km și nisip auriu și fin.

Long Beach

Aflată în zona Antalya, are o lungime de 4 km și are nisip. Este înconjurată de dealuri împădurite și mulți pomi cu citrice. În zonă se află doar hoteluri mici, în Kemer, iar atmosfera este foarte relaxantă. Dacă ajungeți aici, puteți vizita și ruinele orașului antic Olympos.

Plaja din Guzelyali

Este un sat de vacanță ce se află la o distanță mai mică de România. Este o plajă pentru cei care nu vor să conducă foarte multe ore, aflându-se la 650 de km distanță. Plaja este destul de lată, cu terase și restaurante ce au prețuri bune. Locația este înconjurată de o pădure de pini.

Plaja Kumburnu

Dacă vrei să vizitezi Laguna Albastră din Oludeniz, aceasta este plaja potrivită pentru vacanța ta. Frumusețea ei aparte a inclus-o în topul celor mai frumoase plaje din Turcia, dar și din lume. Are o formă inedită, accesul în mare este ușor, apa este turcoaz și nisipul extrem de fin. Este o alegere excelentă pentru cei care vor un peisaj exotic!

Plajele din Cesme

Aflate la o distanță mai mare, de vreo 14-15 ore de condus, îți recomandăm locațiile din zona orașului-stațiune Cesme, către Ozdere și Kusadasi. Cea mai cunoscută plajă de acolo este Ilica, cu o lungime de 1,5 km și absolut tot ce vă doriți.

Plaja Kaputas

Este o plajă deosebită din Turcia, aflată la o distanță de 22 de km de Patara, dar unde accesul este greu. Nu este o plajă pe care o recomandăm familiilor cu copii, mai ales dacă sunt mici. Are dimensiuni mici și, în perioada sezonului, devine aglomerată. Pentru a prinde un loc bun, trebuie să veniți extrem de devreme. Accesul se face coborând o serie de scări lungi, iar la final veți găsi șezlonguri, umbrele și un restaurant.

Plaja Patara

Este cea mai lungă plajă din Turcia, cu o dimensiune de 18 km, cu 300 de metri lățime pe alocuri. Se află mai jos de Oludeniz, iar plaja este înconjurată de natură sălbatică. Este locul unde țestoasele de mare depun ouă în nisip, iar aria este protejată. Este o plajă liniștită, fără prea multe facilități.

Plaja din Valea Fluturilor

Locația se află la 11 km distanță de Oludeniz, Turcia. Accesul se face numai cu barca, iar peisajul sigur o să vă lase fără cuvinte. Aici veți găsi, în spatele plajei, o vale plină cu vegetație.

Plajele din Kușadasi

În această zonă avem 3 plaje pe care turiștii le adoră. Este vorba de Ladies Beach, Long Beach sau Pamucak. Distanța din România până în Kușadasi este de 1.081 de km, dar vei avea o vacanță pe cinste. Cazarea, atracțiile și activitățile de aici te vor încânta.

Plaja din Side

Este o plajă lată cu nisip și intrare lină în apa mării, extrem de apreciată de turiști. Se află în zona Antalyei, iar în vestul ei veți găsi multe hoteluri unde atmosfera e gălăgioasă în mare parte. Dacă doriți liniște, e indicată partea estică, până aproape de gura de vărsare a râului Manavgat.

Plaja Iztuzu

Se află între stațiunile Gocek și Marmaris. Are nisip, precum și o lungime de 4 km. Se află la capătul unei delte fluviale de dimensiuni mici, înconjurată de munți. Este un cadru mai izolat, potrivit pentru cei care vor mai multă intimitate și vor să admire natura.