Top 10 plaje cu iz exotic din Grecia

Îți dorești un concediu exotic, dar cu bani puțini pentru că nu îți ajunge bugetul pentru Hawaii sau Bora Bora?

Află că aici aproape, în Grecia, există plaje care par și ele desprinse din Paradis. Evident, costurile sunt mai mici, dar priveliștea este divină și face toți banii!

Locațiile au fost deja inspectate de români care promit că senzația va fi una cât se poate de exotică. Tot ce trebuie să faci e să o alegi pe cea care îți face cel mai mult cu ochiul și să te pui pe împachetat!

Hai să aflăm top 10 plaje cu “iz exotic” din Grecia:

10. Plajele de pe insula Ammouliani, Halkidiki

Se află în Peninsula Halkidiki, între brațele Sithonia și Athos, în golful Agios Oros. Cu toate că are doar 6 km pătrați, insula deține 20 de plaje senzaționale. Este un loc potrivit pentru cei care doresc relaxare, ape cristaline și taverne cu mâncare bună. Puteți naviga în jurul ei, face sporturi nautice, scufundări, pescui sau puteți cumpăra diverse suveniruri pentru cei dragi. Majoritatea plajelor sunt accesibile cu mașina sau bicicleta, iar altele doar cu barca. Evident, toate oferă un peisaj de basm pe care ni-l dorim cu toții în vacanță. Ce zici, îți face cu ochiul?

9. Plaja Sarakiniko, Insula Milos

Insula vulcanică din Marea Egee se află la nord de Marea Cretei. Este celebră pentru statuile Afroditei „Venus din Milos” de la Luvru, a lui Asclepius de la British Museum și a lui Poseidon. Peisajele sunt incredibile datorită combinațiilor de culori divine pe care le veți întâlni. Există peste 70 de plaje cu nisip alb, negru, auriu sau roșu care se combină cu diverse stânci cu forme și culori ciudate. Cea mai frumoasă locație este plaja Sarakiniko, cu un peisaj unic și pietre albe ce scot în evidență mai mult albastrul apei.

8. Marble Beach, Thassos

Este o plajă din Grecia care deja nu mai are nevoie de nicio prezentare, situată pe insula Thassos, una dintre cele mai accesibile și îndrăgite de toți românii. Nisipul este alcătuit din bucăți mici de marmură albă ce scoate și mai mult în evidență albastrul cristalin al apei. Este un peisaj de vis, mai ales în zilele însorite. Zona este extrem de aglomerată și este indicat să veniți devreme aici, dacă doriți să faceți plajă. Locul este plin cu arici de mare și ar fi indicat să purtați încălțăminte specială. În plus, mormanele de pietre de marmură din dreapta plajei Marble sunt potrivite pentru o ședință foto inedită. Nu vă faceți griji dacă vă așezați pe ele, sunt reci în ciuda faptului că stau la soare!

7. Plaja Myrtos, Kefalonia

Este considerată una dintre cele mai dramatice plaje din Grecia datorita pereților abrupți, așezați în arc de cerc. În plus, e considerată una dintre cele mai senzaționale datorită curățeniei și frumuseții naturale. Plaja este formată dintr-un mix de pietre cu nisip, lată și destul de lungă. Albastrul apei este de vis, putând să juri că ești în Bora Bora în vacanță! Este iubită la nebunie de turiști, motiv pentru care este bine să te duci de la primele ore ale zilei pentru a prinde un loc aproape de mare.

6. Plaja Balos, Creta

Creta este o altă insulă iubită la nebunie de români pentru pesajele de basm pe care le oferă. Singurul defect îl constituie plajele formate din nisip gros sau pietros, motiv pentru care e indicat să porți încălțăminte adecvată. Balos, sau Paradisul Turcoaz – cum i se mai spune, este atracția principală datorită peisajului exotic. Diferitele nuanțe ale albastrului mării, combinate cu nisipul deschis la culoare aproape că te vor face să crezi că ești în Caraibe, alături de Jack Sparrow!

5. Plaja Elafonissi, Creta

Este a doua cea mai frumoasă plajă din Creta, după Balos, și una dintre cele mai iubite din Europa. Este despărțită de malul Cretei de o lagună adâncă de un metru, are o formă atipică și nisipul roz cu reflexii sclipitoare. Acest lucru se datorează coralilor, scoicilor și organismelor roșii din zonă, dar culoarea variază în funcție de vreme. Turiștii care au vizitat plaja o aseamănă mult cu insulele Maldive, așa că nu mai sta pe gânduri și plănuiește o vacanță chiar acum!

4. Plaja Navagio, Insula Zakynthos

Este cea mai faimoasă plajă din această țară, chiar daca este izolată. Stâncile înalte, din calcar de un alb strălucitor, sunt cele care au dat plajei nisipul din pietriș care contrastează enorm cu marea. Culoarea apei variază de la mai multe nuanțe de albastru, toate desprinse din peisajele exotice pe care le vedem la TV. Accesul se face doar cu barca, iar o plimbare costă 30 de euro. Cu puțin effort, veți avea parte de vacanță ca în Paradis, cu buget redus și niste poze de invidiat!

3. Plaja Egremni, Lefkada

Insula este una îndrăgită de români datorită locurilor superbe și a apei curată ca lacrima. Turiștii pot ajunge acum pe plaja Egremni coborând celebra scară de 300

de trepte, care a fost refăcută în anul 2021. Aici vei avea parte de un peisaj divin: apă în diferite tonuri de albastru, acompaniată de nisip cu pietriș și verdele viu al plantelor din zonă. Cu toate că are un aspect exotic și de lux, turiștii care vin aici trebuie să își ia cu ei apă, mâncare și umbrelă pentru că plaja nu mai are magazine care să vândă cele necesare pentru o zi de relaxare.

2. Plaja Koukounaries, Skiathos

O altă plajă cu nisip alb și foarte fin, protejată de păduri de pini, se află pe Insula Skiathos. Este iubită de turiști datorită apei cristaline care face toți banii și e considerată una dintre cele mai impresionante din Europa. Plaja are 2 km și vei găsi acolo tot ce îți trebuie, de la șezlonguri la 8 euro, la mâncare, băutură și diverse activități sportive în apă. Cei care vin aici spun că se desprind cu greu de frumusețea exotică a locului.

1. Plaja Agios Georgios, Insula Naxos

Este aproape de capitală, motiv pentru care a devenit una dintre cele mai populare și aglomerate plaje de pe insulă. Are câțiva km lungime în comparație cu altele, nisipul este moale și apa este limpede ca lacrima și calmă, potrivită pentru familiile cu copii mici. Puteți face diverse activități sportive aici, precum și o sedință foto pentru a imortaliza superbitatea locului. În plus, locația se află la câțiva km de Templul lui Apollo, dacă dorești să vizitezi puțin din istoria antică a Greciei!

Citește și: