TikTok face ordine în politică și dă o lecție importantă Facebook, lui Mark Zuckerberg: cum previne un dezastru

TikTok face ordine în politică și dă o lecție importantă Facebook, lui Mark Zuckerberg: cum previne un dezastru

Rețelele de socializare au devenit instrumente fundamentale în conflictele politice. Facebook, Instagram, Twitter, toate sunt folosite pentru a manipula opinia publică și pentru a strânge fonduri. În timp ce Mark Zuckerberg face un efort minim pentru a nu mai răsturna democrații cu consecințe globale, precum SUA sau Marea Britanie, cei de la TikTok au soluții cât se poate de eficiente pentru a preveni dezastre.

TikTok și-a actualizat lista de termeni și condiții de utilizare pentru conturile politice, cele care aparțin partidelor politice, guvernelor și altor oficiali din administrație. Deși consecințele schimbărilor sunt la nivel global, au fost anunțate acum pentru că americanii se pregătesc de un nou set de alegeri locale. Creatorii rețelei de socializare au confirmat că aceste conturi trebuie să treacă printr-un proces obligatoriu de verificare. În plus, vor fi restricționate de la accesarea funcțiilor de reclamă de pe platformă, dar și altor mecanisme ce pot fi utilizate pentru strângeri de fonduri.

Politicienii de pe TikTok primesc o palmă puternică

Până la ora actuală, verificarea conturile de politicieni de pe TikTok a fost complet opțională. Acum, situația s-a schimbat radical, inițial în SUA, dar urmează implementarea la scară globală. Într-o postare pe blogul companiei, creatorii platformei insistă pe faptul că această regulă nouă va facilita implementarea regulilor mai stricte legate de publicitatea pe profile politice.

În același timp, TikTok vrea să se asigure că politicienii nu vor putea să obțină donații, sponsorizări sau ”tips” (bacșișuri) prin intermediul rețelei de socializare. În teorie, reguli în acest sens existau și înainte, dar erau foarte dificil de implementat într-un mod consistent, egal, pentru toate conturile care aveau politicieni în spate. De acum, va fi mai simplu. Nu în ultimul rând, indiferent câte vizualizări vor genera clipurile politice, acestea nu vor putea obține bani din fondul de creatori al TikTok și nici din sistemul de microtranzacții sau achiziții integrat în platformă.

Pe termen mediu, în următoarele săptămâni, TikTok speră să facă o treabă impecabilă în a bloca toate clipurile postate de politicieni care direcționează utilizatorii către site-uri terțe de donații sau solicită bani în alte feluri.