02 apr. 2022 | 09:55

The Principles of Pleasure, documentarul Netflix care te învață tot ce trebuie să știi despre corpul tău și sexualitate

ACTUALITATE
The Principles of Pleasure, documentarul Netflix care te învață tot ce trebuie să știi despre corpul tău și sexualitate

„The Principles of Pleasure” este cel mai nou documentar de la Netflix în care este tratată sexualitatea, coroborată cu stigmele cu care se confruntă, de sute de ani, femeile.

Cu alte cuvinte, vorbim despre un documentar feminist, însă care nu trebuie neaparat privit din punctul de vedere al activismului, ci mai degrabă din cel al autocunoașterii feminine.

„The Principles of Pleasure” poate fi vizionat, în acest moment, pe Netflix

„The Principles of Pleasure” explorează sexualitatea feminină, vorbind, deopotrivă, despre acceptare. Documentarul este format din trei episoade și poate fi vizionat, în acest moment, pe Netflix.

Partea bună este că, spre deosebire de alte documentare care tratează această poveste, acesta este explicat într-un mod în care poate fi înțeles de absolut oricine, indiferent de pregătirea pe care o are.

Acest documentar se adresează, în mare parte, femeilor, însă probabil că ar fi extrem de util dacă ar fi urmărit și de bărbați, astfel încât să se mai pună o cărămidă la temelia eliminării misoginismului, în lume.

De asemenea, producția Netflix tratează, în egală măsură, relațiile dintre lesbiene, dar și perspectiva persoanele nonbinare sau pe cea a persoanelor trans. În concluzie, vorbim despre un documentar sută la sută inclusiv, care militează într-un mod extrem de prietenos și non-agresiv pentru egalitate între toți oamenii planetei, indiferent de sex, orientare sexuală sau rasă.

„The Principles of Pleasure” este presărat atât cu informații ce au la bază studii științifice, însă și cu mărturiile mai multor persoane (cisgender, trans sau persoane nonbinare) ce relatează sexualitatea, punând accent pe autodescoperire.

Cu alte cuvinte, ai toate șansele să te recunoști măcar într-una dintre poveștile expuse în acest documentar pentru că, în definitiv, dincolo de toate amănuntele care ne diferențiază, avem în comun, cu toții, faptul că suntem oameni, așadar, în loc să ne concentrăm pe diferențe, poate că n-ar fi rău să punem accentul pe asemănări.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele