Suprafața planetei Marte arată de parcă ar fi „zgâriată” de un monstru: care este adevărul, de fapt

Suprafața planetei Marte arată de parcă ar fi

Oamenii de știință de la Agenția Spațială Europeană (ESA)  au postat noi fotografii cu caracteristicile suprafeței lui Marte făcute de Mars Express săptămâna aceasta, descriindu-le ca arătând „de parcă cineva ar fi zgâriat cu unghiile pe suprafața planetei roșii, scoțând tranșee lungi, în timp ce făcea acest lucru”.

Totuși, mai degrabă decât o creație a unui monstru, ESA a spus într-un comunicat de presă că regiunea, numită Tantalus Fossae, a fost creată atunci când un vulcan din apropiere a crescut în altitudine.

„Fiecare șanț s-a format pe măsură ce două falii paralele s-au deschis, făcând ca piatra dintre acestea să cadă în golul rezultat”, a spus ESA.

Ei au lansat fotografii cu tranșeele – și craterul de aproape 12 mile lățime pe care îl traversează – pe Twitter, prezentate mai jos. Regiunea a fost numită după fiul lui Zeus, Tantalus, care a trădat zeii și a fost forțat să îndure pedeapsa. ESA Mars Express orbitează Marte din 2003 și a captat o mulțime de informații despre Planeta Roșie, iar miliardari precum CEO-ul Tesla și SpaceX, Elon Musk, plănuiesc să o colonizeze.

NASA a dezvăluit stația spațială „Lunar Gateway” care va orbita Luna. Ce înseamnă acest lucru pentru viitoarele misiuni spațiale, inclusiv pe Marte

O nouă stație spațială NASA va orbita Luna. NASA dorește să lanseze Lunar Gateway în 2024, ca parte a programului său Artemis. Acesta este obiectivul, dar încă nu s-a confirmat o dată țintă de lansare. Artemis va pune oameni pe suprafața Lunii pentru prima dată din 1972. Gateway va sprijini explorarea umană pe termen lung a planetei.

Dar NASA speră că va servi, în cele din urmă, ca punct de organizare pentru călătoriile mai profunde în spațiu.

Citește și:
Etichete: