Sony va lansa un film realizat folosind generatorul de jocuri PlayStation „Dreams”

Sony va lansa un film realizat folosind generatorul de jocuri PlayStation „Dreams”

Sony Pictures Classics a preluat drepturile pentru un film de animație intitulat “A Winter’s Journey”, care va fi realizat în parte folosind instrumentul de creare a jocurilor PlayStation Dreams.

Potrivit Deadline, filmul va combina actori live cu CG și animație pictată manual și este o adaptare a setului de 24 de cântece pentru voce și pian al lui Franz Schubert, numit Winterreise. Acesta spune povestea unui poet îndrăgostit care pornește într-o călătorie periculoasă care îl duce prin munți în anul 1812, în Bavaria.

Sony va lansa filmul “A Winter’s Journey”

Dreams a fost creat inițial de Media Molecule, studioul din spatele LittleBigPlanet, pentru PS4. Studioul a prezentat-o ​​ca o modalitate de a crea „artă, filme și jocuri video” de la început și au descris-o odată ca „un motor, o suită de învățare și o platformă de distribuție reunite într-una singură”.

De atunci, oamenii îl folosesc pentru a-și crea propriile jocuri, redări realiste ale naturii, experiențe captivante ale filmelor lor preferate, printre altele. A Winter’s Journey, totuși, se pare că va fi prima dată când Dreams va fi folosit într-un lungmetraj.

Se vor ocupa de partea animației artiștii nominalizați la Oscar din spatele Loving Vincent, cu Alex Helfrecht în regie. Producția va reuni talente din toată Europa, inclusiv Anglia, Polonia, Germania, Belgia și Franța, iar filmările vor începe în luna iunie în Polonia.

Filmul nu a primit încă o dată de lansare, dar, cum ziceam, filmările sunt de așteptat să înceapă în iunie la Wrocław, în Polonia, cu actori printre care îi putem enumera pe John Malkovich și Jason Isaacs. Din distribuție vor mai face parte și Marcin Czarnik, Ólafur Darri Ólafsson, Martina Gedeck și Gabriella Moran.

Cu toate astea, probabil că va dura ceva timp până să fie gata de premieră.

În ceea ce privește Dreams în sine, este în prezent la vânzare în PlayStation Store din SUA pentru zece dolari și include o listă a celor mai creative jocuri realizate folosind instrumentul.

Citește și: