Poți folosi un încărcător de PlayStation 4 la PS5? Ce trebuie să știi despre compatibilitatea DualShock 4

Poți folosi un încărcător de PlayStation 4 la PS5? Ce trebuie să știi despre compatibilitatea DualShock 4

În cazul în care te numeri printre norocoșii care au reușit să pună mâna pe un PlayStation 5 și ai avut înainte un PS4, s-ar putea să te întrebi dacă vechiul controller DualShock 4 funcționează pe noua consolă. Răspunsul nu este cel mai simplu.

În aparență, un controller de PlayStation 4 are foarte multe în comun cu cel de PlayStation 5. Diferențele dintre ele pe partea de funcționalitate sunt însă semnificative, iar aici intervin și problemele de compatibilitate cross-platform. Sony a încercat să-ți facă viața mai ușoară când vine vorba de investiții în controllere adiționale, dar, la un moment dat, a trebuit să ia o decizie radicală.

Controllerul DualShock 4 de PS4 pe PlayStation 5

Pe PlayStation 5, ai posibilitatea să te joci titluri lansate inițial pe PS4. Așa a fost de la început. Toate acele jocuri pot fi jucate fără probleme pe noua consolă folosind un controller vechi, de la PlayStation 4. Nu există nicio restricție sau limitare din acest punct de vedere, cât timp te joci jocuri care nu au fost create special pentru PS5.

În cazul titlurilor exclusive de PS5, care profită de funcțiile speciale adiționale incorporate în controllerul DualSense, acelea nu pot fi jucate cu un controller DualShock 4. Primești și o notificare în acest sens pe ecranul televizorul când încerci să inițiezi un joc nou. ”Nu poți folosi controllerul wireless DualShock 4 pentru a te juca jocuri de PS5” este mesajul care apare pe TV în română sau engleză, în funcție de limba pe care ai definit-o pe consolă.

Particularități adiționale legate de acest detaliu de compatibilitate sunt menționate și pe site-ul Sony, la secțiunea de întrebări frecvente. ”Jocurile de PS5 vor necesita utilizarea unui controller wireless DualSense, pentru că au fost create pentru a profita de funcțiile imersive ale acestuia”.

Ca o excepție suplimentară de la regulă, în cazul te joci titlurile tale exclusive de PlayStation 5 prin Remote Play, pe telefon, tabletă, PC sau Mac, poți utiliza un controller DualShock 4 de la PlayStation 4.