Soldați ruși înarmați au deportat medici și pacienți dintr-un spital ucrainean către Rusia și Donbas

Soldați ruși înarmați au deportat medici și pacienți dintr-un spital ucrainean către Rusia și Donbas

Primarul Vadym Boychenko din Mariupol a spus, în cursul zilei de azi, că pacienții unui spital din Ucraina au fost deportați în Rusia și în Donbasul ocupat temporar. „Bărbați înarmați au venit la unitatea medicală și le-au spus, într-un ultimatum, că medicii și pacienții ar trebui să iasă și să urce în vehiculele ocupanților. Oamenii au fost nevoiți să îndeplinească ordinele invadatorilor ruși”.

Medicii și pacienții dintr-un spital ucrainean au fost deportați

„Ocupanții au deportat cel puțin 40.000 de locuitori din Mariupol”, a mai spus Vadym Boychenko pe Telegram.

Primarul din orașul Mariupol a mai spus și că invadatorii ruși au deschis crematorii mobile cu scopul de a șterge dovezile crimelor lor de război: „Ucigașii își acoperă urmele”.

În plus, Rusia a blochat misiunile de evacuare, iar martorii vii sunt identificați în taberele de filtrare și uciși, a mai transmis acesta.

Parlamentar ucrainean, despre descoperirea cadavrelor civile

Pe măsură ce ucrainenii găsesc cadavre ale civililor uciși în zonele ocupate anterior de forțele ruse, cei de la sol spun că imaginile șocante care apar din locuri precum Bucha ar putea fi doar începutul a ceea ce este descoperit.

„Cred că Bucha este doar începutul, pe măsură ce ne eliberăm mai mult din țara noastră. Veți vedea mult mai multă groază pe ecranele TV. Vedem groaza în viața reală. Nu putem decât să ne afirmăm șocul total de faptul că acest lucru este posibil în vremea noastră”, a declarat Sviatoslav Yurash, cel mai tânăr membru al parlamentului ucrainean, pentru Jake Tapper de la CNN, joi dimineață.

Yurash, în vârstă de 26 de ani, care a vorbit de la Kiev, a spus că se afla miercuri în Borodianka, care a fost rău afectat de ruși.

Borodianka a fost un punct de plecare pentru unitățile ruse, pe măsură ce au avansat pe Kiev prin suburbii precum Bucha și Irpin. S-au confruntat cu o rezistență fermă din partea forțelor ucrainene și au fost forțați să se retragă.

O echipă CNN din Borodianka a fost prezentă în timp ce voluntarii au descoperit și îndepărtat cadavrele civililor uciși în timpul atacurilor rusești.

„Acesta este un oraș care nu are bază militară, nu avea brigadă, nu avea aeroport și rușii l-au lovit cu tot ce au. Practic, au distrus clădirile cu puterea aerului. Mai sunt oameni în dărâmături. Sunt clădiri rezidențiale pe care le-au distrus. Există obuze care zac în jurul orașului și, practic, au demonstrat că acest război este despre distrugerea oamenilor de rând ai Ucrainei în zona Borodianka ca nicăieri altundeva”, a spus Yurash.

Pe măsură ce forțele ruse se retrag din nordul Ucrainei și își concentrează eforturile către estul țării, Kievul devine un centru pentru distribuirea de provizii în alte locuri atacate, a spus Yurash.

Citește și: