Un bărbat a fost reținut la locul atacurilor cu rachete din Liov, sub suspiciunea de spionaj

Un bărbat a fost reținut la locul atacurilor cu rachete din Liov, sub suspiciunea de spionaj

Guvernatorul regiunii Liov a declarat că un bărbat a fost reținut sub suspiciunea de spionaj la locul unuia dintre cele două atacuri cu rachete care au zguduit orașul sâmbătă.

Bărbat arestat la locul atacurilor cu rachete din Liov

Maksym Kozytskyy a declarat că poliția a descoperit că bărbatul a înregistrat o rachetă care zbura spre țintă și o lovise. De asemenea, poliția a găsit în telefonul său fotografii ale punctelor de control din regiune, despre care Kozytskyy a spus că au fost trimise la două numere de telefon rusești.

Rachetele au lovit o instalație de depozitare a petrolului și o instalație industrială nespecificată, rănind cel puțin cinci persoane. O coloană groasă de fum și flăcări înalte puteau fi văzute la periferia orașului Liov la câteva ore după atacuri.

Mai multe rachete au lovit sâmbătă orașul Liov, situat în vestul Ucrainei, în timp ce președintele Joe Biden se afla în vizită în capitala Poloniei, a cărei graniță se află la doar 45 de mile distanță. Exploziile puternice au speriat un oraș care a fost un refugiu pentru sute de mii de oameni care fugeau de asaltul rusesc asupra altor părți ale Ucrainei.

Atac cu rachete în Liov

Un fum negru și gros s-a ridicat de la locul primei explozii de la periferia nord-estică a orașului timp de câteva ore, înainte de a fi raportat un al doilea set de explozii.

Guvernatorul regional, Maxym Kozytsky, a declarat pe Facebook că, potrivit indicațiilor preliminare, cinci persoane au fost rănite în primul atac, dar nu a precizat ce au lovit cele două rachete. Câteva ore mai târziu, el a raportat alte trei explozii în afara orașului, din nou fără detalii.

Primarul din Liov, Andriy Sadovyi, a calificat cea de-a doua rundă drept un atac cu rachete, spunând că a provocat daune semnificative unui „obiect de infrastructură” nespecificat.

Liov a fost în mare parte cruțat de la invazia Rusiei în Ucraina din 24 februarie, deși rachetele au lovit o instalație de reparații de avioane din apropierea aeroportului internațional în urmă cu o săptămână.

 

Citește și: