Social Network Registry Corporation, ultima găselniță a hackerilor, pe Facebook: de ce nu trebuie, sub nicio formă, să dai click

Social Network Registry Corporation, ultima găselniță a hackerilor, pe Facebook: de ce nu trebuie, sub nicio formă, să dai click

Social Network Registry Corporation este noua înșelătorie cu care hackerii speră să te atragă în capcana lor. Dacă nu ești atent, ai toate șansele să devii o victimă, după cum vei vedea în cele ce urmează.

Desigur, de-a lungul timpului au existat „n” variante prin care hackerii au încercat să te prindă „în pânza de paianjen”. La unele poate ai picat, la altele, nu. Este timpul să te avertizăm în legătură cu noua găselniță a celor care încearcă să te facă să dai click pe un link ca mai apoi să aibă acces la date sensibile.

Ce este și cum funcționează Social Network Registry Corporation

Mai mulți utilizatori s-au plâns că ar fi primit o notificare de tip înșelătorie de la o pagină care poartă numele de Social Network Registry Corporation în care se spuneau următoarele:

Am observat activitate neobișnuită în contul dvs. Pagina ta este restricționată, ceea ce înseamnă că Pagina pe care o administrează contul tău încalcă standardele comunității Facebook. Pentru protecția ta, Pagina ta nu este vizibilă pentru toată lumea de pe Facebook și nu poți folosi Pagina pe care o administrează contul tău.
Trebuie să vă verificăm identitatea urmând linkul de mai jos: (aici, evident, urmează linkul).
inselatorie social network registry corporation facebook
Scopul final al hackerilor este acela de a te impulsiona să dai click pe linkul din mesaj. Evident, totul este o farsă, iar acest lucru este ușor de observat dacă te uiți la câteva detalii care fac diferența. În primul rând, pagina cu numele de Social Network Registry Corporation nu va avea bifa de creditare (semnul albastru). În al doilea rând, linkul va fi scurtat cu un serviciu gratuit, pentru a ascunde adevăratul URL. În al treilea rând, dacă, din întâmplare, ajungi să dai click, vei observa că browserul tău „va face scandal”, ceea ce este un indicator clar al faptului că urmează să fii păcălit.