21 sept. 2022 | 08:47

Nu ai vrea să fii în locul lui Mark Zuckerberg: șeful Facebook și-a înjumătățit averea în 2022

ACTUALITATE
Nu ai vrea să fii în locul lui Mark Zuckerberg: șeful Facebook și-a înjumătățit averea în 2022

Mark Zuckerberg ”se laudă” cu o premieră în industria financiară globală. Niciun om nu a mai reușit în trecut să piardă atât de mulți bani, un procent atât de mare din avere, într-un timp atât de scurt.

De la 1 ianuarie 2022 și până în prezent, Mark Zuckerberg a pierdut 71 de miliarde de dolari din veniturile sale, conform analizei realizate de Bloomberg. Dincolo de valoare în sine, vorbim de mai mult de jumătate din averea pe care a avut-o vreodată. Este mai mult decât oricine altcineva vreodată într-un timp atât de scurt, conform aceleiași analize. La această oră, a rămas cu doar 55,9 miliarde de dolari, cifră care îl plasează pe locul 20 în topul celor mai bogați oameni din lume.

Mark Zuckerberg ”s-a dus în cap” cu banii

Dacă aveai vreun dubiu legat de faptul că Facebook, Messenger, WhatsApp, Instagram sau Oculus nu reprezintă surse de bani foarte fezabile pentru șeful Meta, este suficient să te uiți la câți bani pierde în mod constant Mark Zuckerberg. Nu de alta, dar anul trecut pe vremea asta se lăuda cu 142 de miliarde de dolari. Acum are 55,9 miliarde.

În clasamentul Bloomberg al celor mai bogați oameni din lume, Mark Zuckerberg a pierdut de la începutul anului și până în prezent 14 poziții. La această oră, este ca și cum s-a întors în timp. Nu a mai fost într-o situație financiară atât de ”problematică” din 2014, acum opt ani, pe vremea când Facebook încă nu-și atinsese scopul de a facilita căderea democrației în SUA pe 6 ianuarie 2021 și retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană prin Brexit.

Printre motivele care au dus la ruinarea Facebook se numără efortul fabulos de rebranding al gigantului în Meta și a efortului de migrare spre metavers, un efort de care le pasă prea puținor oameni la această oră. Încă din octombrie 2021, rapoarte financiare ale companiei s-au dus mult în jos, apogeul înregistrându-se în februarie 2022, când Facebook a raportat o creștere de zero pentru utilizatorii lunari ai platformei, moment în care Zuckerberg a pierdut nu mai puțin de 31 de miliarde de dolari într-o singură zi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele