17 iul. 2022 | 19:00

Sfaturi pentru nudiști de la ”profesioniști”: unde sunt plaje de nudism în România, ce trebuie să știi

CHESTII
Sfaturi pentru nudiști de la ”profesioniști”: unde sunt plaje de nudism în România, ce trebuie să știi

În timp ce persoanele conservatoare blamează nudismul, alții se bucură din plin de acest fel de-a fi, atunci când merg la plajă. Dacă și tu te numeri printre aceștia, iată câteva sfaturi de la nudiști „profesioniști”.

Nudismul reprezintă un mod de viață pentru unele persoane în care îmbrățișează apartanența lor la natură. În România, se mai află doar câteva astfel de plaje unde ai putea face nudism și a te reconecta cu natura, fără haine, departe de privirile curioase ale celorlalți .

Litoralul românesc deține trei porțiuni de plajă amenajate unde se poate practica nudismul. Primul se află în Costinești, în Golful Francezului, fiind vorba de un spațiu relativ mic și unde se poate ajunge pe un drum de țară.

De asemenea, între stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud mai există o plajă dedicată nudiștilor, fiind denumită „La hamace”, unde ai la dispoziție un bar, umbrele și șezlonguri. Cel de-al treilea loc se regăsește între Vama Veche și 2 Mai unde, în urmă cu câțiva ani era un loc preferat de nudiști. Acum, este mult mai restrâns, însă în zona dinspre Cherhana, oamenii care vin cu cortul obișnuiesc să facă și nudism.

„Plaja de carte” este un alt loc preferat de nudiști, unde te poți bucura de muzică bună și a sta fără haine cât se poate de relaxat. De asemenea, există și plaje neamenajate la Tuzla, Corbu și Vadu, chiar dacă în ultimii ani au devenit tot mai populate, însă porțiunea de plajă este destul de mare și cu siguranță poți găsi astfel de locuri.

Dacă ești un novice într-ale nudismului, „profesioniștii” îți sar în ajutor cu câteva sfaturi pentru a te relaxa mai mult făcând asta. Câțiva nudiști au declarat pentru hotnews.ro ce anume trebuie să ai în vedere pentru a te simți cât mai liber și a nu da atenție spuselor celor din jur.

Alex în vârstă de 39 de ani care lucrează într-un departament financiar, a început să practice nudismul în urmă cu 12 ani, în timp ce se afla în vacanță la Motru.

„A fost o experiență plăcută într-o zi de august foarte însorită și pe care îmi doream să o mai repet”, zice el. Vara următoare s-a documentat despre plajele de nudiști de pe litoral și a aflat mai multe despre „legendara plajă pentru nudiști din Eforie Nord, la granița dintre nord și sud”, după cum a povestit Alex pentru hotnews.ro.

Sfaturi pentru nudiști despre locuri și cum să te bucuri mai mult de această practică

Acela era concediul când renunța pentru prima dată la slip, profitând de „acel petic de paradis unde toată lumea era și se simțea liberă”. Acesta afirmă că este o senzație pe care oricare dintre noi ar trebui să o încercăm măcar o dată-n viață. Din punctul său de vedere, prejudecata despre nudiști est că ar fi niște „perverși nerușinați”.

„Nimic mai fals. Nudismul nu are nicio legătură nici cu sexul și nici măcar cu exhibitionismul. Aș merge în continuare acolo, chiar dacă nu ar mai fi nimeni pe acea plajă. Nu te duci să fii văzut, să deranjezi, să-ți fluturi toate cele pe o plajă. Nimeni nu face sex acolo. Te duci să trăiești o experiență unică, extrem de plăcută și reconfortantă și să simți că ești în comuniune totală cu natura. Cel puțin așa fac și simt eu”, a mai explicat acesta.

Mihaela în vârstă de 41 de ani, fiind farmacistă de meserie, practică nudismul de la vârsta de 35 de ani pentru a se bucura cât mai mult de soare și de libertatea pe care o redă această practică. Ea a făcut nudism atât în Golful Francezului cât și în Vamă și La Hamace.

„La Eforie Nord plaja este în special frecventată de persoane LGBT și am avut ocazia să întâlnim oameni frumoși și să vedem lucrurile din perspectiva lor. Însă există și persoane pentru care nudismul este perceput altfel decât plăcerea de a te bucura de soare.

Un sfat pentru cei care doresc să experimenteze nudismul ar fi să o facă decent, să se bucure de soare, de nisip, de mare. Ca în orice comunitate există și oameni care îi fac pe cei din afară să generalizeze și să-i privească pe toți ca perverși sau în căutare de parteneri. Și nu așa ar trebui să fie privit acest stil de viață”, explică ea.

De cele mai multe ori, nudismul este confundat cu exhibiționismul după cum explică Adrian, un bărbat născut în America de Sud, dar care este căsătorit cu o româncă.

„Nudismul înseamnă o stare de bine. Toți ne-am născut dezbrăcați, nu? Înseamnă respect pentru corpul uman, așa cum romanii și grecii aveau acest respect; nu uita că jocurile olimpice antice se desfășurau cu oameni total dezbrăcați.

E și o stare mentală excelentă, cunosc persoane care au ieșit din depresii urâte pentru că au mers la nudiști. Atenție, nudismul înseamnă că stai dezbrăcat doar în locuri amenajate pentru nudism și, din păcate, de multe ori se confundă cu exhibiționismul, ceea ce e total greșit”, continuă el.

Indiferent de ceea ce spun ceilalți, cel mai important este să te simți bine în pielea ta și să faci ceea ce consideri că îți aduce liniștea și bunăstarea.